Erdoğan'dan Bahçeli'nin 'askıda ekmek' kampanyasına tepki: Böyle bir şey var mı Türkiye'de?

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı 'askıda ekmek' kampanyasına tepki gösterdi: Bırakın Allah aşkına. Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'askıda ekmek' kampanyası sorulan Erdoğan "Bırakın Allah aşkına. Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz?" dedi.  

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinin, vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Biz şu anda kendi büyükelçimize... Şu anda orayla ilgili hukuki bir süreç var. Buradaki ayağı var, oradaki ayağı var. Bu süreci başlatıyoruz. Fransa'nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz. Bunlara karşı mukabil adımları da biz atarız. Türkiye bir kabile devleti değil, hele hele Macron gibilerin baktığı, tanıdığı bir devlet de değil." diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ"

"Sınır ötesi harekata ilişkin 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' ifadesini kullanıyorsunuz ama bugün sanki yeni bir sınır ötesi harekata ilişkin ipuçları verdiniz. Böyle bir durum söz konusu mu?" sorusuna Erdoğan, "Gerçekten öyle bir sınır ötesi operasyonu anladın mı? Biz zaten sınır ötesindeyiz. Pençe'de, Barış Pınarı'nda, Zeytin Dalı'nda, bütün oralarda her an varız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." karşılığını verdi.

'ASKIDA EKMEK' TEPKİSİ

MHP'nin, "askıda ekmek" kampanyasına muhalefetten eleştirilerin geldiğinin dile getirilmesi üzerine Erdoğan, "Her şeyi bizden öğrenmeyin. Türkiye'de böyle bir şey var mı? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz? Bazı şeyleri siz kendiniz bir çözün. Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah, bugün asgari ücretiyle, maaşıyla, her şeyiyle birçok ülkeyi geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun, şu anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'in, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

'ASKIDA EKMEK' POLEMİĞİ NEDİR?

MHP lideri Bahçeli'nin çağrısıyla, bir süre önce özellikle İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye genelinde 'Askıda Ekmek Kampanyası' başlatıldı.

Bahçeli, 'Askıda Ekmek Kampanyası'nı "Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Bu sebeple 'askıda ekmek' projesini başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Unutmayalım ki inancımız ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' esasına dayanmaktadır" sözleriyle duyurdu.

02-003.jpg

Daha sonra MHP teşkilatları, sosyal medya üzerinden 'Askıda Ekmek Kampanyası' başlattıklarını fotoğraflarla ilan etti.

01-007.jpg

Fotoğrafların da sosyal medyada yayılması ile birlikte muhalefet hem Bahçeli'ye hem de hükümete 'askıda ekmek' fotoğraflarını paylaşarak tepki gösterdi.

En sert tepki ve Bahçeli'yi kızdıran açıklama ise DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan geldi. Babacan "Askıda ekmek projesi başlattılar. Yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Siz bir ülkede adaleti askıya alırsanız, insan haklarını askıya alırsanız, demokrasiyi askıya alırsanız, o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız" dedi.

DEVA Partisi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "İktidara her ortak olduklarında vatandaşımızı nasıl bir ekmek parasına muhtaç ettiklerini herkes görüyor" ifadeleri kullanıldı

Kılıçdaroğlu da Askıda Ekmek Kampanyası için 'Çağ açan bir proje' tanımını yaptı ve Bahçeli'ye teşekkür etti:

"Projeye bakın, ne proje ama. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın 18 yıl sonunda bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. O nedenle Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum. Kuru soğana mahkum ettiniz. 21. yüzyıldan söz ediyorum. 83 milyon, bir avuç tefeciye hizmet eder hale geldik. Beyler tefecilere milyar dolarları yağdırırken, işinden olan adama 'Sana ayda 1168 lira vereceğim. Günde 39 lira. Krallar gibi yaşayacaksın.' diyor. Bunlarda vicdan var mı? Açlık sınırı 2448 lira. Açlık sınırının altında milyonlar var."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan'ın 'müjde'lerini hatırlatıp 'askıda ekmek' kampanyasına tepki gösterdi:

"Biliyorsunuz Erdoğan müjdelerini hep sıkıştığı anlara saklar. Yeni bir doğalgaz müjdesini verdi. Milletimizin yararına olan her keşfi memnuniyetle karşılarız ama artık sıktı be kardeşim. Havalar soğuyor, millet daha fazla doğalgaz yakmaya başlayacak.

Doğalgaz bulduk diye caka satıyorsunuz ama bir yandan faturalara zam yapıyorsunuz. Siz ancak gemi üzerinden poz veriyorsunuz. Hayaller doğalgazda zengin olmuş Türkiye, gerçekler askıda ekmek kampanyası."

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da kampanyayı sert sözlerle eleştirdi, "Bahçeli'nin nihayet sesi çıktı ‘Askıda Ekmek Projesi' getirdi. Çok büyük bir proje önemli bir proje, hem askı hem ekmek. Bir de yanına katık verse iyi olacaktı ama olmadı. Bu çok acı bir itiraftır.

Millet ekmeğe muhtaç demektir. Millet ekmeğe muhtaçsa Bahçeli’ye düşen askıda ekmek teklifinde bulunmak değil, ortağı olan AK Parti Genel Başkanı’na dönüp ‘Milleti ekmeğe muhtaç etmeyin’ demesidir. Ama o ayrıştırma ile kutuplaştırma ile uğraşıyor. O halkımızın önemli bir kesimin kullandığı dil ile uğraşıyor bu bölücülüktür" açıklaması yaptı.

Geleneksel bir uygulama da olan 'Askıda ekmek', özellikle belediyeler ve STK'lar tarafından ihtiyaç sahipleri için yapılan bir yardımlaşma türü. Ağırlıklı olarak belediyeler tarafından yürütülen 'askıda ekmek' uygulaması ile ilgili ilk kez bir siyasi lider kampanya başlattı. Böylece Bahçeli'nin çağrısı ile 'askıda ekmek' polemiği de siyasetin gündemine girmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN