Demokrasiyi askıya alırsanız ekmeği de askıya koyarsınız

Demokrasiyi askıya alırsanız ekmeği de askıya koyarsınız

Babacan, Bahçeli’nin başlattığı Askıda Ekmek Projesi üzerinden iktidara yüklendi: Yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Siz bir ülkede adaleti, demokrasiyi askıya alırsanız, o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız.

MEHMET OCAKTAN | ERZURUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı Askıda Ekmek Projesi üzerinden iktidara sert eleştiriler yöneltti.

Babacan "Askıda ekmek projesi başlattılar. Yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Siz bir ülkede adaleti askıya alırsanız, insan haklarını askıya alırsanız, demokrasiyi askıya alırsanız, o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu ne demek? Vatandaşının bir ekmek parasına muhtaç kaldığını, iktidarın bir ortağının açıkça ilan etmesi demek.

"YOKSULLUK TÜRKİYE'NİN KADERİ DEĞİLDİR"

Hayretlere düşüyorum. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır, nasıl utanmazlıktır? Konuşmaya gelince yerli, milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir. milliyetçilik bu ülkenin her bir vatandaşını aynı samimiyetle kucaklayabilmektir. Milliyetçilik kutuplaştırmak değildir. Bu yoksulluk çözümsüz değildir, yoksulluk Türkiye’nin kaderi değildir" diye konuştu.

deva.jpg

Partisinin Erzurum İl Kongresi’nde konuşan Babacan, Kanun Hükmünde Kararnameler ile herkesin tek bir sepete atıldığını, ülkede yönetim krizini yaşandığını ifade etti. İktidara "Her gazete aynı manşetle mi çıksın istiyorsunuz" tepkisini gösteren Babacan, özgürlüğün olmaması halinde ekonominin de gelişemeyeceğini söyledi.

"SEÇİM GEZİSİ GİBİ ERZURUM KONGRESİ"

 

Babacan'ın Erzurum İl Kongresi'ni takip eden yazarımız Mehmet Ocaktan da izlenimlerini aktardı: 

 

"Parti otobüsünde Babacan’la birlikte havaalanından çıkıp şehre hareket ettiğimizde bir ara başımı uzatıp geriye bakıyorum, uzun bir araç konvoyu bizi takip ediyor. Uzun konvoy yüzünden şehre yaklaşık bir saatte ulaşabiliyoruz. Bu arada, sonradan parti yöneticilerinden aldığım bilgiye göre, şehre girişte bazı bölgelerde konvoyu bölmek için engeller çıkarılmış.
 

Şehre girerken caddelerde insanlar sıcak sevgi gösterilerinde bulunuyorlar, iş yerlerinin kapılarına çıkan esnaflar bazen açıktan el sallıyorlar, bazen de muhtemelen kendilerini pek ortaya çıkarmamak için biraz çekinerek tebessüm edip selamlıyorlar, gözlerinden anlıyorsunuz ki bir umut arıyorlar...  Kongre salonu için belki de en net söylenebilecek cümle şu; şu anda Türkiye’de siyaset yapan büyük partilerin il kongreleri nasılsa DEVA Partisinin Erzurum kongresi de aynı, yani büyük parti kongresi gibi bir kongre...
 

Kuşkusuz beni esas ilgilendiren, esnafların ve halkın en kalabalık olduğu bir caddede Babacan’ın esnafla ve halkla buluşmasıydı. Nihayet Babacan Cumhuriyet caddesinde yürümeye başlıyor. Tabii ki yürüyemiyor, çünkü esnaf ve insanlar adım başı yolunu kesip dertlerini anlatıyor, memleketle ilgili kaygılarını dillendiriyorlar. Adım başı gençler yolunu kesip selfi çektiriyorlar, beklentilerini dillendiriyorlar.
 

Öyle ki yolunu kesen bir genç, Türkiye’nin eğitim ve toplumsal sorunları konusunda adeta ders veriyor. Notlarımı gazeteye göndermek için otele gitmek üzere ayrıldığımda, Ali Babacan hala Cumhuriyet caddesinde esnafları ziyaret etmeye devam ediyordu. Tam ayrılırken caddede birlikte yürüdüğümüz bir partili muhtemelen, kulağıma eğilip “Seçim gezisi gibi ziyaret” dedi. Kendisine “güzel ifade, bunu yazıma başlık olarak koyacağım” dedim. Evet Erzurum il kongresine katılan Ali Babacan’ın seçim havasında bir Erzurum ziyareti gerçekleştirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır."

babacan.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN