BAE'den Türkiye'ye vize yasağı

BAE'den Türkiye'ye vize yasağı

Birleşik Arap Emirlikleri, aralarında Türkiye'nin de olduğu 13 ülkeye iş ve ziyaret vizesi vermeyi durdurdu. Vize verilmeyen ülkelerin çoğunun Müslüman olması dikkat çekti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) aralarında Türkiye'nin de olduğu çoğu Müslüman 13 ülkeye vize vermeyi durdurdu.

Reuters tarafından görülen, kamuya ait iş merkezindeki şirketlere gönderilen belge 18 Kasım’da yürürlüğe giren göçmen genelgesine atıfta bulunuyor.

İŞ VE ZİYARET BAŞVURULARI DURDURULDU

Belgeye göre Türkiye, Afganistan, Libya ve Yemen’i de içeren 13 ülkenin vatandaşlarının bir sonraki emre kadar iş ve ziyaret vize başvuruları durduruldu.

Vize yasağı Cezayir, Kenya, Irak, İran, Suriye, Somali, Lübnan, Pakistan, ve Tunus’u da kapsıyor. Vize yasağına istisnaların olup olmadığı belli değil.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

BAE Federal Kimlik ve Vatandaşlık Kurumu konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Konuya ilişkin bir kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada Afganistan, Pakistan ve diğer bazı ülkelerin vatandaşlarına güvenlik endişeleri nedeniyle yeni vize verilmesinin geçici olarak durdurulduğunu ifade etti. Kaynak bu endişelerin neler olduğunu belirtmese de vize yasağının kısa sürmesinin beklendiğini söyledi.

İSRAİL İLE VİZELER KALDIRILDI

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ile BAE arasında karşılıklı olarak vize kaldırılması anlaşmasına varıldığını açıklamıştı. Bu, bir Arap devleti ile İsrail arasında ilk vizelerin kaldırılması anlaşması olması açısından da önem taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN