İsrail ile BAE arasında vizeler kaldırıldı

İsrail ile BAE arasında vizeler kaldırıldı

Normalleşme anlaşmasının ardından İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında vizeler kaldırıldı. Bu anlaşma bir Arap devleti ile İsrail arasında varılan ilk vize anlaşması olarak tarihe geçti.

15 Eylül'de Beyaz Saray'da imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının sonrasında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümet temsilcileri İsrail'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirirken, yeni dönemle ilgili açıklamalar yapıldı.

İlişkilerin normalleşmesi anlaşmalarının sonrasında, ABD heyetinin eşlik ettiği BAE hükümet temsilcileri, İsrail'e ilk ziyareti yaptı.

YENİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

İsrail heyetinin BAE ziyaretine iadede bulunması, ilişkileri daha da ilerletecek bir dizi anlaşmanın imzalanmasına da sahne oldu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ile BAE arasında karşılıklı olarak vize kaldırılması anlaşmasına varıldığını açıkladı. Bu, bir Arap devleti ile İsrail arasında ilk vizelerin kaldırılması anlaşması olması açısından da önem taşıyor.

Diğer anlaşmalar yatırım, havacılık, bilim-teknoloji alanlarına odaklanıyor.

Bu kapsamda iki ülke arasında haftada 28 ticari uçuş yapılacak.

ANLAŞMA BEYAZ SARAY'DA İMZALANMIŞTI

15 Eylül'de ABD'nin başkenti Washington'da, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve İsrail arasında siyasi ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin bir anlaşma imzalanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törende, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani hazır bulunmuştu.

İsrail, BAE ve Bahreyn ile birer normalleşme anlaşması imzalarken, 3 ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne de ortak imza atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN