ABD Savunma Bakanı Esper İsrail'de

ABD Savunma Bakanı Esper İsrail'de

ABD Savunma Bakanı Esper Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gantz ile görüştü.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, dünyada sadece Amerika envanterinde bulunan tahrip gücü yüksek bombayı hediye edeceklerinin ortaya çıkmasının ardından İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüşmesi dikkat çekti. 

Esper, Bahreyn ve Ürdün ziyaretlerinden sonra ABD Savunma Bakanı Esper Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gantz ile görüştü.İsrail'e geçti. 

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Esper'in Tel Aviv'de Netanyahu tarafından kabul edildiği ve ikilinin, bölgedeki güvenlik endişelerini ele alıp iki ülkenin menfaatleri için iş birliği konusundaki bağlılıklarını yineledikleri ifade edildi.

Açıklamada, "Esper, ABD'nin İsrail'in askeri üstünlüğünü sağlama konusundaki bağlılığını yineledi. İki lider ikili güvenlik ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı." denildi. 

Bakan Esper ile Başbakan Netanyahu'nun İsrail ile Arap ülkeleri arasında devam eden normalleşme sürecini de ele aldığı kaydedildi. 

Pentagon'un açıklamasında, Esper'in Gantz ile de Tel Aviv'de bir araya geldiği ve iki ülke arasındaki savunma iş birliğini ele aldıkları belirtildi.

İSRAİL'E SİLAH HEDİYESİ

ABD Başkanı Donald Trump, dünyada yalnızca kendi envanterlerinde bulunan, İran ve Hizbullah'a karşı önlem almak için İsrail'e tahrip gücü yüksek 14 bin tonluk bomba hediye etmeye hazırlanıyordu. Hediyenin cuma günü ABD Temsilcisiler Meclisi'ne sunulacağı belirtilmişti.

ABD ve İsrail medyasında yer alan habere göre, ABD ordusunun envanterinde bulunan GBU-57 adlı hassas güdümlü bombanın, İsrail'e verilmesi için ABD Kongre üyeleri Josh Goetheimer ve Brian Mast, iki partili bir yasa tasarısı sunmayı planladığı açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN