İsrail'de BAE oylaması 12 Ekim'de

İsrail'de BAE oylaması 12 Ekim'de

İsrail Meclisi, BAE ile imzalanan anlaşmayı 12 Ekim'de oylayacak. İsrail yasalarına göre, bu tür anlaşmaların yürürlüğe girebilmesi için kabine ve Meclis'in onayı gerekiyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmasını gelecek hafta önce kabinenin daha sonra da Meclis'in onayına sunacak. 

Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun BAE ile yapılan anlaşmayı 12 Ekim'de önce kabineye ardından da Meclise sunacağı belirtildi.

İKİ ONAY BEKLENİYOR

Kabinenin onayının ardından anlaşmanın Meclisteki oylamadan da geçmesi bekleniyor. İsrail yasalarına göre, bu tür anlaşmaların yürürlüğe girebilmesi için kabine ve Meclis'in onayı gerekiyor. 

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin 'ilişkilerini tamamen normalleştirme' için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE, İsrail ile yapılan 'normalleşme' anlaşması kapsamında, Tel Aviv'e uygulanan boykot kararının lağvedildiğini açıklamıştı.

Trump, 11 Eylül'de de BAE'nin ardından Bahreyn'in İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Bahreyn; Mısır, Ürdün ve BAE'nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN