Bağdat ve Tahran’la masaya oturacağız

Bağdat ve Tahran’la masaya oturacağız

Başbakan Yıldırım, Erbil’e “Bundan sonra olacakların sorumlususun” mesajı verdi, Ankara-Tahran-Bağdat’ın gelecek hafta bir zirve düzenleyeceğini söyledi: Oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içindeyiz.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu. Yıldırım’ın hedefinde dünya başkentlerinin uyarılara kulak tıkayarak bağımsızlık referandumu düzenleyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi vardı. Irak’ta çok sayıda etnik grubun olduğunu bildiren Yıldırım “Bunların fikri alınmadan bir inatla, ihtirasla, siyasi ikbal adına ateşle oynayan IKBY bundan sonraki olacak olayların yegane sorumlusudur” dedi. Yıldırım, orada ve Türkiye’de yaşayan Kürt ve Araplarla değil, ihtirasları uğruna bölgede yaşayanları maceraya sürükleyen siyasetçilerle işleri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: “Güney sınırlarında olabilecek bir statü değişikliği, bir yapay devlet oluşturma çabası Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Türkiye, milli güvenlik meselesi konu olduğunda her türlü hareketi, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan bütün haklarını kullanmakta asla tereddüt etmeyecektir. Bundan sonraki bütün ilişkilerimiz Irak merkezi hükümetiyle yönetilecektir. İran, Irak ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz.”  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek hafta içinde İran’a gideceğini ve ardından da Türkiye, Irak ve İran arasında değerlendirme toplantısı düzenleneceğini söyleyen Yıldırım, gereken her şeyin yapılacağını ifade etti. Yıldırım, bölgede Türkiye’ye rağmen bir operasyon yapmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Operasyonu’nda IŞİD’e nasıl gereken cevabı verdiyse, şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı yine kararlılıkla vereceğini dile getirdi. Yıldırım, Erbil yönetimine uyarıda bulunarak “Türkleri, Arapları,  Türkmenleri ateşe atanlar, onların sırtlarını sıvazlayanlara çok güvenmesin. Yarın bir gün işler kötüye gidince onların hiçbirini göremeyecekler” değerlendirmesini yaptı.

ZAMLAR KALICI FERAHLIK İÇİN

Kocaeli’de iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan Başbakan Yıldırım, MTV’ye getirilen yüzde 40’lık zamma ilişkin yapılan eleşitirilere yanıt verdi. “Zam yapmak, yani nasıl söyleyeyim, çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor” diyen Yıldırım, ekonomi açısından 2018’in zor bir yıl olacağını söyledi. AB ile ilişkilere de değinen Yıldırım “Avrupa ile Türkiye’nin ilişkilerinin gelişmesi şarttır. Bölgenin güvenliği için yakın işbirliği geliştirilmeli” diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN