Son dakika! Yıldırım: Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlar süresiz durdu

Son dakika! Yıldırım: Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlar süresiz durdu

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak'a uçuşların bugün 18:00'den itibaren süresiz olarak iptal edildiğini belirterek," Uygulayacağımız yaptırımları kamuoyuyla paylaşacağız. Mağdur olanlar için özel uçak gönderilecek" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım özetle şöyle konuştu: "Bütün dünyanın karşı çıktığı, Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen bu referandum Kuzey Irak yönetimi inatla gerçekleştirdi. Sonrasında alınacak önlemler bağlamında bağlamında bugün saat 18:00 itibariyle Türkiye'den Süleymaniye'ye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar iptal edilmiştir. Süresiz olarak iptal edilmiştir. Irak Merkezi Hükümeti'nin sivil havacılık idaresinin aldığı karara uygun olarak biz de Süleymaniye ve Erbil'e sefer yapmayacağız. Türkiye olarak, hem THY hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Eğer orada mağdur olan vatandaşlarımız varsa bunları almak için özel uçak gönderebileceğiz. Böylece bu işlerde Türkiye'nin şakası olmadığını bir kez daha anlamalarını bekliyoruz. Önlemlerimiz bununla sınırlı değil. Peyderpey atacağımız adımları kamuoyuyla paylaşacağız."

THY AÇIKLAMA YAPTI

Erbil ve Süleymaniye'de uçuşların bu akşam saat 18.00'de sona ermesi açıklanmasının ardından Türk Hava Yolları'nın yaptığı duyuruda ikinci bir bildirime kadar uçuşların gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarında, uluslararası hava trafiğini askıya alma kararı nedeniyle bu iki kent için planlanmış tüm tarifeli uçuşlarımız 29 Eylül tarihi saat 18:00'dan itibaren ikinci bir bildirime kadar gerçekleştirilemeyecektir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz. Saygılarımızla"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN