Son dakika! Kuzey Irak'tan Bağdat'ın 'sınır kapılarını devret' talebine ret

Son dakika! Kuzey Irak'tan Bağdat'ın 'sınır kapılarını devret' talebine ret

Reuters'ın haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Bağdat'ın sınır kapılarını devretme talebini reddetti. Öte yandan, Tahran yönetimi, İranlı şirketlerin Kuzey Irak'tan petrol ürünleri taşımasına geçici olarak yasak koyduğunu açıkladı.

IKBY, Bağdat yönetiminin, Irak'ın sınır kapılarını ve uluslararası uçuşları devretme yönündeki çağrısını reddetti.

Irak Başbakanı İbadi, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde IKBY'nin tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını söylemişti.

Ankara ve Tahran'ın desteğini alan Bağdat hükümeti, Iraklı Kürtlere referandum sonucunu iptal etmeleri çağrısı yapmış, aksi takdirde yaptırımlar, uluslararası izolasyon ve belki de askeri müdahaleyle karşılaşacağını belirtmişti.

İbadi, düzenlediği basın toplantısında, "Referandumun tüm Irak ve IKBY'ye olumsuz etkileri olacak. Bu tek taraflı bir adımdı, bununla ortaklık anlayışıyla ve uluslararası irade dinlenmedi. Irak'ın birliği ve egemenliğinden asla taviz vermeyeceğiz. Referandumun sonucuyla ilgili müzakerelerde bulunmayacağız" diye konuşmuştu.

"İRAN'DAN KUZEY IRAK YASAĞI"

Öte yandan, Tahran yönetimi İranlı şirketlerin Kuzey Irak'tan petrol ürünleri taşımasına geçici olarak yasak koyduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN