Bahçeli'den Berberoğlu açıklaması: Yanlış olsa da AYM kararları bağlayıcıdır

Bahçeli'den Berberoğlu açıklaması: Yanlış olsa da AYM kararları bağlayıcıdır

Son dakika haberi... MHP lideri Bahçeli, AYM'nin Berberoğlu kararının yanlış ve mahsurlu olsa da bağlayıcı olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AYM'nin hak ihlali kararı verdiği CHP'li Enis Berberoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, AYM'nin Berberoğlu kararı için "Yanlış ve mahsurlu olsa da kararları bağlayıcıdır ama otomatik olarak milletvekilliği sıfatı kazandırmayacaktır ifadelerine yer verdi.

Bahçeli Berberoğlu hakkındaki fezlekenin Genel Kurul’a getirildiğinde MHP'nin, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oyunu kullanacağını söyledi.

Bahçeli konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"FETÖ’nün 7 Şubat 2012 tarihinde Milli İstihbarat Teşkilatı’nı hedef alan hain operasyonundan dokuz yıl sonra MİT tırları davasında yargılanan bir CHP milletvekilinin yeniden yargılanma talebinin kabul edilerek infazının durdurulması kuşkulu ve kaygı verici bir gelişmedir.

Bu kapsamda İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına dayanak ise Anayasa Mahkemesi’nin üst üste iki defa aldığı hak ihlali kararıdır. Anayasa Mahkemesi’nin, milletin hakkı ihlal edilip yok sayılırken, işlediği suçu tevsik ve teyit edilmiş kişilerle ilgili tartışmalı duyarlılığı evrensel hukuk normları açısından izahı yapılamayacak bir çarpıklıktır.

"YANLIŞ VE MAHSURLU OLSA DA ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARLARI BAĞLAYICI"

Bu mahkeme, Anayasa’nın özel madde olması sebebiyle öncelikle uygulanması şart olan geçici 20.maddesini yok sayarak yine aynı Anayasa’nın 138.maddesini çiğnemiştir. Yanlış ve mahsurlu olsa da Anayasa Mahkemesi’nin kararları bağlayıcıdır.

Fakat Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı söz konusu CHP’liye otomatik olarak milletvekilliği sıfatı da kazandırmayacaktır. Geçmişin adeta rövanşının alınması gözlerden ve dikkatlerden kaçmamaktadır."

NE OLMUŞTU?

MİT TIR'larının durdurulması görüntülerini verdiği iddiasıyla Enis Berberoğlu, "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'da onanmıştı.

Onama üzerine milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş ve Berberoğlu hakkında yeniden yargılama kararı verilmişti. Kararı değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise yeniden yargılama yapılmasına yer olmadığına karar vermişti. Enis Berberoğlu ise avukatları aracılığıyla bir üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sunmuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, avcılığın, CHP'li Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebini kabul etti. Mahkeme infazın durdurulması ve fezleke düzenlenmesi için bakanlığa yazı yazılmasına karar vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN