Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu açıklaması: Keşke hiç yaşanmasaydı

Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu açıklaması: Keşke hiç yaşanmasaydı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun yeniden milletvekili vasfı kazanması hakkında konuştu. Kararı mutlulukla karşıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sevinçliyim ama Türkiye adına da üzülüyorum. Böyle bir tablo keşke hiç yaşanmasaydı." ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AYM'nin hak ihlali kararından sonra yeniden milletvekili vasfını kazanan Enis Berberoğlu kararı hakkında açıklamalarda bulundu.  Bolu'da konuşan, Kılıçdaroğlu, "Politik gücü de görüyoruz burada ama adaleti de görüyoruz. Sonuçta galip olan adalet. Enis Bey geldi, mutluyum, sevinçliyim ama Türkiye adına da üzülüyorum. Böyle bir tablo keşke hiç yaşanmasaydı." dedi.

İMAMOĞLU'NDAN BERBEROĞLU DEĞERLENDİRMESİ

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berberoğlu'nun yeniden milletvekili vasfını kazandığı için mutlu olduğunu söyledi 

İmamoğlu, "İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun mahkeme kararının ardından TBMM’de yeniden milletvekilliği hakkını elde etmesi sevindirici. Vekilimize şehrimiz ve ülkemiz adına mecliste yapacağı yasama görevinde başarılar dilerim." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, eski CHP milletvekili Berberoğlu'nun, AYM'nin daha önce verdiği hak ihlali kararının yerel mahkeme tarafından uygulanmaması üzerine yaptığı ikinci başvuruyu 21 Ocak'ta görüşmüş ve yüksek mahkeme kararını yineleyerek oy birliğiyle "hak ihlali var" demişti

Bunun üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Şubat'ta Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" hükmüne uyulmasına karar verdi. AYM'nin kararının bağlayıcı olduğunu vurgulayan mahkeme heyeti, Berberoğlu'nun yeniden yargılama talebinin kabulüyle infazın durdurulmasına ve Yargıtay 16. Ceza Dairesinin 20 Eylül 2018 tarihli kararının kesinleşmiş olması nedeniyle Berberoğlu hakkında yeniden yargılama kararı verildiğinden "kesinleşmiş hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına" hükmetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN