Akar ve Soylu'dan Meclis'e Gara bilgilendirmesi: Karayılan'ı bin parçaya böleceğiz

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Soylu TBMM Genel Kurulu'nda Gara operasyonunu anlattı. Bakan Soylu sert bir konuşma yaparak "Murat Karayılan'ı bir parçaya böleceğiz şeref sözü" dedi.

Bakan Akar’ın Meclis’teki konuşması şöyle:

"Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmekte.

Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 kilometre derinlikte icra edildi.Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor. Bölgeye ilk inildiğinde 2 şehit 1 yaralımız oldu.

"BÖLGEYE 5 AYDIR YOĞUNLAŞMIŞTIK"

Karadan destek ve irtibat olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun gizlilik tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı. Bölgeye 5 aydır yoğunlaşmıştık, harekât uçaklarla başladı.

Ateş gelen mağaraya yoğunlaşılmıştır. Buraya herhangi bir şekilde hava kuvvetlerimizin bombasının ulaşması pek mümkün değil. Mağaraya hava unsurlarıyla etki etmek mümkün değildi.

"MAĞARA GİRİŞİNDE GÖZ YAŞARTICI BOMBA KULLANILDI"

Mağaranın iki kapısı daha bulundu. İçeriden ateş ediliyor el bombası atılıyordu ve askerlerimiz de gerekli karşılığı veriliyordu. Sadece göz yaşartıcı gazla kullanılmıştır. Bunun dışında herhangi bir silah mühimmat kullanılması söz konusu değil. Bu sırada teröristlere teslim olmaları gerektiği hususu tekrar tekrar hatırlatıldı.  Mağara girişinde sadece göz yaşartıcı bomba kullanıldı.  Bir terörist teslim oldu. Diğer teröristlerden teslim olan olmadı. İkinci terörist yakalandı. YPG’nin PKK’dan farkı yok.

Vatandaşlarımızın naaşları mağarada görüldü. Tedbirler alındıktan sonra naaşlar mağaradan dışarıya tahliye edildi.  İki teröristin de verdiği ifadelere benzer şekilde görüldü ki  7 demir kapı ve 9 oda olduğu fiilen görülmüş oldu.

"OPERASYON HER ÜLKENİN YAPAMAYACAĞI ŞEKİLDE YAPILDI"

Mağaranın durumu da video ve fotoğraflarla tespit edildi. Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde gerçekleştirildi.

Harekât boyunca 4’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir.

TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettiği Gara’da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK’ya ağır zayiat verdirmiştir.

Akar’ın ardından söz verilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

"Gara'da şehit olan, yaklaşık 6 yıldır dertleriyle dertlendiğimiz bu evlatlarımızın şehadetine rahmet diliyorum. Bu operasyonda şehit olan 2 yüzbaşı, bir astsubay rahmet diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun.

Dün ben de Mersin’de cenazedeydim. Ünzile Anne’yi dün tanımadım. Gardırop siyasetçisi değiliz, gönlümüzle, üzerimize düşen meselenin nasıl yapılabileceği bilerek, sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf eden arkadaşlarız.Ünzile Teyze, üç defa "Dik durun" dedi.

"ÜÇ AYDA BİR AİLELERLE GÖRÜŞTÜK"

Üç ayda bir şehitlerimizin aileleriyle görüştük. Kimlerin nasıl görüştüğünü, ailelerimize nasıl istismar etmeye çalıştıklarını, PKK’ya yönelik yeni bir alan açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyeceğim.

Gara kara harekâtının zor bir yer. Gerçi bir milletvekili yakın zamanda  gitti, boy gösterdi. Onu da biliyoruz, ismini sorarsanız söyleriz. Bu evlatlarımız 10 Şubat’ta şehit oldu. Aileleri de istismar edilmeye çalışıldı, ölümünden sonra.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE YASLANAN HAİN OĞLU HAİNDİR"

Belçika numaralı bir telefondan dediler ki, 'bombalıyorlar, çıkın deyin ki TSK burayı bombalıyor, bombalamasınlar'. Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden, 'acaba bir şey olur mu' diye ona yaslanan hain oğlu haindir.

Bombalama yalanlarını bildiğimiz için hemen inisiyatif alarak valiye, başsavcıya, 2. Ordu komutanına 'beşiniz beraber olacaksınız, meseleyi de şöyle yürüteceksiniz' dendi. Fotoğraflar çekilecek, aileler gelecek ve vücut bütünlükleri görülecek, hepsinin tutanakları tutulacak. Otopsi raporlarının hepsi burada. İçimiz kan ağlıyor. Bu fotoğraflara baktığımız zaman Allah şahittir o Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek...

"TERÖR ÖRGÜTÜ 6 BİN SİVİL KATLİAM GERÇEKLEŞTİRDİ"

Cumhurbaşkanımız ailelerle görüştü. 1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleşti. İHD denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz. Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır.

Öznur Çalık, çocuklar kaçırıldığı zaman Pervin Buldan’ı aradı.  Pervin Buldan, ‘Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar’ dedi. Otopsi fotoğraflarının hepsi burada. Şehitlerimizin vücut bütünleri fotoğraflarda mevcut. Terörle mücadele bugün başlamamıştır. PKK'nın köküne kazıyarak sona erecektir.

Evlatlarımızın canlı getirilmesi için her şeyi yaptık. PKK, ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN