Bakan Gül: Soykırımdan bahsedenler kendi tarihlerine baksınlar

Bakan Gül: Soykırımdan bahsedenler kendi tarihlerine baksınlar

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Temsilciler Meclisinin sözde Ermeni Soykırımı dün aldığı karara ilişkin, "Bizim için yok hükmündedir. Soykırımdan bahsedenler önce dönüp kendi tarihlerine baksınlar." şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile 'Ankara Yeni Adalet Sarayı Yapım Projesi Protokol İmza Törenine' katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül törende bir konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Gül, Bakan Gül, ABD Temsilciler Meclisinin sözde "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etmesine ilişkin, “ABD Temsilciler Meclisinden çıkan karar beyhude bir girişimdir. Bizim için, milletimiz için yok hükmündedir. Soykırımdan bahsedenler önce dönüp kendi tarihlerine baksınlar” dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Temsilciler Meclisince 1915 Olayları ile ilgili alınmış olan tarihi ve hukuki dayanaktan yoksun karar ve Barış Pınarı Harekatı ile bağlantılı olarak ülkemize yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili olarak ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştır" denildi.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI OYLADILAR

ABD Kongresi'nin alt meclisi Temsilciler Meclisi'nde, "Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanıyan" yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı en yakın zamanda ABD Senatosu'nda oylamaya sunulacak. Tasarı 405 kabul, 11 ret ve 3 çekimser oyla kabul edildi. Kongre'nin diğer kanadı olan Senato'da da ilgili komiteye verilen yasa tasarısı, görüşüldükten sonra Senato'da oylanması için bir tarih belirlenecek. Eğer Senato tasarıyı olduğu gibi kabul ederse Başkan'a gidecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN