Çavuşoğlu'ndan ABD'nin soykırım kararına sert tepki: Bizim için yok hükmünde

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin soykırım kararına sert tepki: Bizim için yok hükmünde

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili ABD Temsilciler Meclisinin dün gece aldığı karara tepki göstererek, "Türkiye'ye karşı alınan iki kararın sebebi, Suriye'de özellikle oyunu bozmamızdır. Bunun intikamını almaya çalışıyorlar." dedi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisinin dün geceki Ermeni Soykırımı kararıyla ilgili sert konuştu.

Çavuşoğlu konuya ilişkin, ""ABD'de Türkiye'ye karşı alınan iki kararın sebebi, Suriye'de özellikle oyunu bozmamızdır. Bunun intikamını almaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

"ABD BÜYÜKELÇİSİNE BEKLENTİLERİMİZİ SÖYLEDİK"

Bu kararın alınmasıyla ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Bunun yok hükmünde olduğunu kendilerine bildirdik. ABD büyükelçisini de Bakanlığımıza çağırarak hem tepkimizi hem beklentilerimizi söyledik." diye konuştu.

KARAR 'TAVSİYE NİTELİĞİNDE'

Ermeni tasarısı, bağlayıcılığı olmayan bir karar tasarısı. Senatoda da kabul edilmesi halinde ABD Kongresinin sözde "Ermeni soykırımını" tanıdığını gösteren tavsiye niteliğinde bir karar olacak.

Bir yasa tasarısı olan "Türkiye'ye yaptırımlar" tasarısı ise aynı şekilde Senatodan da geçmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın imzalaması durumunda yasalaşacak.

BİR TEPKİ DE BAKAN AKAR'DAN

ABD Temsilciler Meclisinin soykırım kararıyla ilgili bir açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bu, müttefiklik ruhuna, ittifaktaki çalışmalarımıza, beraber yaptığımız operasyonlara, tatbikatlara son derece aykırı bir şey. Özgür ve bağımsız düşünebilen Amerikalıların, kongreyi bu kararından döndüreceklerine, kongrenin bu yanlış yoldan gitmesini önleyeceklerine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Rusya ile gerçekleştirilen askeri çalışmalara da değinen Akar, "Rusya ile olan heyetlerarası askeri görüşmelerimiz biraz önce tamamlandı. Büyük ölçüde mutabakat sağlandı. Çalışmalarımız karşılıklı yapıcı, anlayışlı bir şekilde devam ediyor." dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN