Bakan Gül'den Kaşıkçı kararına tepki: Şeffaf bir süreç yönetilmedi

Bakan Gül'den Kaşıkçı kararına tepki: Şeffaf bir süreç yönetilmedi

Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kararını değerlendiren Adalet Bakanı Gül "Bu olay şeffaf şekilde soruşturulmalıdır. Bu yapılmadığı sürece yargılama tamamlanmış sayılmayacaktır. Çok şeffaf şekilde yürütülen bir süreç değil, çok kabul edilmeyecek bir süreç işlemiştir" diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kararını değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Bu olay şeffaf şekilde soruşturulmalıdır. Bu yapılmadığı sürece yargılama tamamlanmış sayılmayacaktır. Çok şeffaf şekilde yürütülen bir süreç değil, çok kabul edilmeyecek bir süreç işlemiştir" diye konuştu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan mahkemesinin verdiği karara yönelik soru üzerine Gül, Türkiye'nin konuyla ilgili titizlikle adli ve idari olarak yoğun bir gayret gösterdiğini belirtti. 

"TÜRK MAKAMLARI DA YARGILAMASINI SÜRDÜRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her platformda muhataplarına bu hususta her türlü hatırlatma yaptığını da anlatan Gül, Türkiye'nin iade taleplerinde bulunduğunu, yargılamaya delil oluşturabilecek her türlü bilgi ve belgenin paylaşılmasını istediğini ancak bunun Suudi makamlarca yerine getirilmediğini ifade etti.

Bakan Gül, "Orada şimdi görülüyor ki birilerini kurtarmak adına ya da olayın gerçek failleri değil... Çok şeffaf şekilde yürütülen bir süreç değil, bu anlamda çok kabul edilmeyecek bir süreç işlenmiştir Suudi merciler tarafından. Bizim başından beri söylediğimiz teklif, uluslararası şeffaf şekilde bu konunun soruşturulmasıdır. Bu soruşturma yapılmadığı sürece yargılama tamamlanmış sayılmayacaktır. Dolayısıyla hem uluslararası toplum hem uluslararası tüm kurumların bir canın, gazetecinin, insanın ölümünden dolayı bu sürecin büyük bir titizlikle ele alınması zaruridir. Olay Türkiye'de cereyan ettiği için Türk makamları da yargılamasını sürdürmektedir." diye konuştu.

"ŞEFFAF DEĞİLDİ, BİR ŞEKİLDE FAİLLER SAKLANDI"

Cinayetin üstüne gidilmesi, şeffaf şekilde faillerin ortaya çıkarılması ve hesabının sorulması gerektiğini vurgulayan Gül, "Bu şekilde böyle üstünün örtüldüğü, kapatıldığı bir anlam çıkmaktadır. Çünkü şeffaf değildir ve bir şekilde failleri saklanmaktadır. Bu anlamda Türkiye'nin talepleri dikkate alınmamıştır, yerine getirilmemiştir. Uluslararası bir soruşturmayla şeffaf şekilde sürecin yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN