Bakan Koca İstanbul'daki son durumu açıkladı: Büyük azalma yaşandı

Bakan Koca İstanbul'daki son durumu açıkladı: Büyük azalma yaşandı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul'da polikliniklerde yüzde 50, hastane yatışlarında yüzde 35, yoğun bakımlarda ise yüzde 30 azalma olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki koronavirüs vaka sayısında dikkate değer bir düşüş kaydedildiğini söyleyerek, ''Polikliniklerde yüzde 50’ye varan azalma oldu; bu durum hastane yatışlarına yüzde 35, yoğun bakımlara yüzde 30 olarak yansıdı'' bilgisini verdi.

Bakan Koca, İstanbul İl sağlık yöneticileri ve Başhekimlerle gerçekleştirdiği haftalık değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı.

VAKA SAYILARINDA YÜZDE 50 AZALMA

Son hafta içinde İstanbul'da vaka sayısında önemli oranda düşüş kaydedildiğini belirten Koca, "Polikliniklerde %50'ye varan azalma oldu; bu durum hastane yatışlarına %35, yoğun bakımlara %30 olarak yansıdı" ifadelerini kullandı.

Koca ayrıca, "Sahada 1963 filyasyon ekibimiz temaslı taramasına devam ediyor. Sağlık kuruluşlarımız görevini aksatmadan yürütüyor. Gayretlerimiz sonuç veriyor. Duraksama, tereddüt, gevşeme yok. Hep birlikte kazanacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN