Son dakika! Bakan Koca: 550 bin doz Biontech aşısı için anlaştık

Son dakika! Bakan Koca: 550 bin doz Biontech aşısı için anlaştık

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Biontech ile koronavirüs aşısı için anlaşmaya varıldığını duyurdu: Anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan ve depolarda hazır bekleyen miktar 550 bin dozdur.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Biontech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün de paylaştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur. 

Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir.

Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesiydi. Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı. Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onam alınacak.

Bu anlaşmanın hayata geçmesinde engellerin ortadan kalkmasında Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın büyük emekleri vardır. Türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim. 

DÜN ANLAŞMANIN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, Çin aşısının Türk insanında yüzde 91,25 etkili olduğundan artık emin olduklarını ifade ederek, aşıların Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece yola çıkacağını duyurdu.

Alman aşısına ilişkin de açıklama yapan Koca, şunları söyledi: 

Biontech aşısında sözleşme sorunu çıkmıştı ancak sorun aşıldı gibi. Bu aşıyı da yoğun olarak kullanacağız. Alman aşısında, Mart sonuna kadar 4,5 milyon, opsiyonel olarak 30 milyon doz için sözleşme bugün yarın imzalanabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN