İllerin haftalık vaka sayıları açıklandı: Karadeniz'de ürküten tablo

İllerin haftalık vaka sayıları açıklandı: Karadeniz'de ürküten tablo

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayılarını duyurdu. Bakan Koca, "Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz." ifadelerini kullandı. Açıklanan tabloya göre Karadeniz Bölgesi'ndeki vakalarda ciddi artış görülüyor.

Geçen hafta yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacağını söylemişti. Bakan Koca, illere göre haftalık vaka tablosunu duyurdu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka sayılarını yayınladı.

HER HAFTA BAŞINDA AÇIKLANACAK

“Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz” diyen Koca, yerinde karar döneminde olunduğunu ifade etti.

Öte yandan, vaka sayılarının Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 bilgilendirme sayfası olan ‘covid19.saglik.gov.tr’ adresinden canlı yayınlandığı aktarıldı.

KARADENİZ’DE CİDDİ ARTIŞ VAR

Paylaşılan 8-14 Şubat 2021 haftasının vaka sayısına göre, her 100 bin kişide İstanbul’da 60.19, Ankara’da 35.49 vaka tespit edildi.

Tabloya göre Trabzon’da 228.02, Rize’de 202.44, Ordu’da 194.42, Giresun’da 184.34, Samsun’da 171.29, Tokat’ta 118.52 vaka tespit edildi.

Haftalık tabloda dikkat çeken diğer iller ise Osmaniye, Karaman ve Adıyaman oldu. Haftalık ortalama Osmaniye’de 139.81, Karaman’da 103.16, Adıyaman’da ise 100.55 vaka tespit edildi.

illeregore-vaak-sayisi-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN