Bakan Koca'dan 4 il için kritik uyarı: Yoğun bakımlardaki yük hala fazla

Bakan Koca'dan 4 il için kritik uyarı: Yoğun bakımlardaki yük hala fazla

Ev içi bulaşlara karşı uyaran Bakan Koca; İzmir, Trabzon, Samsun ve Hatay’da günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladığını fakat, yoğun bakım servislerinin yükünün hala yüksek olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İzmir, Trabzon, Samsun ve Hatay illerinin Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile salgındaki son durumu görüştü. Bu illerde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladığını ifade eden Bakan Koca, “Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor” dedi.  

Bakan Koca günlük koronavirüs tablosunu açıklandıktan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada da vakaların düştüğünü fakat ev içi bulaşma oranlarının yüzde 85'e kadar yükseldiğini duyurmuştu. 

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

İzmir, Trabzon, Samsun, Hatay Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla illerimizin güncel durumunu ele aldık. Bu İllerimizde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladı. Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor.

İzmir’de günlük vaka sayısında son bir hafta içinde %30 azaldı. Yatak doluluk oranı %57, yoğun bakım doluluk oranı %77. Trabzon’da vaka sayıları %25 düştü, yatak doluluğu %52, yoğun bakım doluluğu %72. İzmir ve Trabzon’da tedbirleri sürdürmeliyiz. 

Samsun'da vaka sayısında %35 düşüş oldu. Yatak doluluğu %62, yoğun bakım doluluğu %80. Hatay’da vaka sayısında %40 düşüş gerçekleşti. Yatak doluluğu %85, yoğun bakım doluluğu %77. Samsun ve Hatay’da Ağır hasta yükü yüksek. Tedbirlere ısrarla uyalım. 

"EV İÇİ BULAŞMALARA KARŞI TEDBİRLİ OLALIM"

Bakan Koca, ev içi bulaşmalara karşı yaptığı uyarıda da şu ifadeleri kullanmıştı: 

Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85'e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım. 

251 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı son koronavirüs verilere göre, 251 kişinin hayatını kaybederken, yeni vaka sayısı ise 19 bin 256 oldu.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN