SON DAKİKA!.. Kısa çalışma ödeneği için başvuru süresi uzatıldı

SON DAKİKA!.. Kısa çalışma ödeneği için başvuru süresi uzatıldı

Son dakika haberi... Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik darboğaza giren işletmelerin yükünü hafifletmek için yürürlüğe giren, kısa çalışma ödeneğine başvuru süresi Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı.

Son dakika gelişmesine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ilk döneminde hükümetin ekonominin çarklarını döndürmek için çıkarttığı kısa çalışma ödeneği düzenlemesinin süresi yine uzatıldı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2. maddesi ile geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki döneme ilişkin kısa çalışma talebinde bulunan iş yerleri için anılan Kanunun geçici 23. maddesinin birinci fıkrasında yer alan 30 Haziran 2020 tarihinin, 30 Kasım 2020 tarihli ve 3238 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde 31 Ocak 2021 olarak uygulanacağı belirtildi.

BİR YILDA 3.5 MİLYON KİŞİ FAYDALANDI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, bir yıl boyunca 3.5 milyon kişiye kısa çalışma ödeneği uygulaması yaptıklarını belirterek, “Koronavirüs döneminde yapılan tüm desteklerin nakdi ücret desteği, normalleşme desteği, işsizlik ödeneği harcamalarının tutarı 32.8 milyar TL'ye ulaştı" demişti. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN