DSÖ'den ülkelere mutasyon çağrısı: Mücadele için toplanmalıyız

DSÖ'den ülkelere mutasyon çağrısı: Mücadele için toplanmalıyız

DSÖ, İngiltere’de ortaya çıkan yeni ve daha bulaşıcı korona türü ile mücadeleyi tartışmak için ülkelere toplantı çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü, (DSÖ) İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüsün yeni ve daha bulaşıcı türü ile mücadeleyi ve tedbirleri tartışmak üzere üye ülkelere toplantı çağrısı yaptı. Toplantının üye ülkeler arasındaki bilgi paylaşımına yardımcı olması amacıyla yapılacağı ifade edildi.  

“SEYAHATİ SINIRLANDIRMAK AKILLICA OLACAKTIR” 

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüsün yeni türü hakkında yaptığı paylaşımda, "Daha iyi bilgiye sahip oluncaya kadar seyahati sınırlandırmak akıllıca olacaktır. Temel mallar ve temel seyahatler için tedarik zincirleri mümkün kalmalı" dedi.  

“AŞILARIN ETKİSİNİ ETKİLEDİĞİNE İLİŞKİN HENÜZ NET BİR BİLGİ YOK” 

DSÖ tarafından dün yapılan açıklamada ise, İngiltere’ye uygulanan seyahat kısıtlamalarına değinilerek, gıda, ilaç ve yakıt gibi temel ihtiyaçlar için kargo taşımacılığına öncelik verilmesini ve kolaylaştırılması gerektiği belirtilmişti. DSÖ, yeni türün aşıların etkinliğini etkileyip etkilemeyeceğini belirlemek için henüz yeterli bilgi olmadığını ifade etmişti.  

“PANİĞE GEREK YOK” 

Örgüt tarafından dün yapılan açıklamada, yeni türe karşı paniğe gerek olmadığı bu mutasyonun virüsün evriminin bir parçası olduğu ifade edildi. DSÖ, İngiltere’yi de yeni türü tespit ettiği için övdü  

                                          

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN