Son dakika! İngiltere’de yeni bir mutasyon daha tespit edildi

Son dakika! İngiltere’de yeni bir mutasyon daha tespit edildi

Son dakika haberi... Koronavirüsün daha hızlı yayılan bir türünün tespit edildiği İngiltere’de yeni bir varyantının daha tespit edildiği açıklandı. Bakan Hancock, vakaların Güney Afrika'dan seyahat edenlerle temaslı olduğunu duyurdu.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede koronavirüsün (corona virüs) yeni bir varyantının daha tespit edildiğini duyurdu. Tespit edilen iki mutasyonu "kaygı verici" olarak nitelendiren Bakan, yeni vakaların Güney Afrika'dan seyahat edenlerle temaslı olduğunu ifade etti. 

Basın bilgilendirme toplantısında konuşan Bakan Hancock, bu varyantın diğerinden daha da fazla bulaşıcı olduğunu ve vakalardaki artışın sebebi olan varyanttan daha çok mutasyon geçirmiş gibi göründüğünü aktardı. 

"VAKALAR VE YAKIN TEMASLILARI KARANTİNAYA ALIYORUZ"

Hancock, "Birleşik Krallık'taki vakalar ile yakın temaslıları karantina alıyoruz. İkinci olarak, derhal Güney Afrika'ya seyahat kısıtlaması getiriyoruz. Üçüncü ve en önemlisi de son iki hafta içinde Güney Afrika'da bulunan ve onlarla yakın temaslı olan Birleşik Krallık'tan herkes derhal karantinaya girmeliler" dedi. 

BİR GÜNDE 744 KİŞİ VEFAT ETTİ

Birçok ülkenin kapısını kapattığı ülkede Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir günde 39 bin 237 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 2 milyon 149 bin 551'e ulaştığı belirtildi. 

Ülkede korona nedeniyle son 24 saatte 744 kişinin hayatını kaybettiği, toplam can kaybının 69 bin 61'e ulaştığı aktarıldı. Şu ana kadar 48 milyon 926 bin 548 korona virüs testi yapıldı.  

NE YAŞANDI?

İngiltere’nin güneydoğusunda koronavirüsn daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti. 

DSÖ ve bilim insanları ise virüslerde mutasyonun normal bir durum olduğunu açıklayarak, panik yağacak bir durum olmadığını ve aşıların yeni tür üzerinde de etkili olabileceğini açıkladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN