Yeni mutasyonla ilgili korkutan detay

Yeni mutasyonla ilgili korkutan detay

Güney Afrikalı bilim insanlarının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyonu üzerinde yaptığı çalışmalarda korkutan sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, mutasyon daha hızlı yayılıyor ve gençlerde daha sert etki ediyor.

Dünya mevcut Kovid-19 salgınına çözüm ararken şimdi de İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüsün mutasyonu endişe oluşturdu. Virüsün mutasyonunu araştıran Güney Afrikalı bilim insanları çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmalara göre, mutasyonunun daha da hızlı yayıldığı, genç insanların daha sert etkilediği öğrenildi.

Güney Afrika'daki bilim insanları 501Y.V2. adı verilen Kovid-19 mutasyonunu daha iyi anlamak için çalışmalar yürütüyor.

Şu ana kadar yapılan araştırmalarda virüsün hastalığın daha ağır geçirilmesine neden olduğuna dair henüz kanıt bulunmazken bilim insanları virüsün daha hızlı hareket ettiğini, gençleri daha çok etkileyebileceğini ve aşılara biraz daha dirençli olabileceğini söyledi. 

The Guardian'da yer alan habere göre, bilim insanları Britanya ile Güney Afrika'daki mutasyon türlerini karşılaştırdı. Güney Afrika'daki araştırmayı yürütenlerden Dr. Richard Lessel "Britanya ile birlikte verileri topladığımızda Güney Afrika'daki virüsün insandan insana bulaşta daha efektif olduğunu görüyoruz. Durdurmak için daha çok çaba sarfetmeliyiz" dedi. 

Güney Afrika'daki virüs mutasyonu, 50 farklı sağlık merkezinde alınan 200 örnekte incelenerek bulunmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN