Prof. Dr. Tufan Tükek uyardı: Virüs artık daha agresif

Prof. Dr. Tufan Tükek uyardı: Virüs artık daha agresif

Prof. Dr. Tufan Tükek, Türkiye'de koronavirüs salgının durumuna ilişkin endişelendiren açıklamalarda bulundu. Tükek, "Son 2 aydır hastalık daha agresif seyrediyor. Akciğerler bir türlü normale dönmüyor" dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) etkisini hızla sürdürmeye devam ederken, İngiltere'den gelen "Koronavirüs mutasyona uğradı" açıklaması sonrası gözler uzmanlara döndü. Henüz Türkiye'de mutasyona uğrayan koronavirüsün tespit edildiğine dair bir bilgi olmazken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önlem olarak İngiltere'den gelen uçuşların durdurulduğunu açıklamıştı. Öte yandan getirilen kısıtlamaların etkisi ise henüz tam olarak görülebilmiş değil.

"HASTALIK DAHA AGRESİF"

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ise koronavirüsün Türkiye'deki durumuan ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Tükek, açıklamasında "Bu dönem yoğun bakımda yatan hastalar çok ağır. Özellikle son 2 aydır hastalık daha agresif seyrediyor. Akciğerler bir türlü normale dönmüyor. Ölüm oranları da ona paralel yükseliyor. Virüsün RNA dizilimini çok daha fazla merak ediyorum" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN