Fransa'nın İngiltere yasağı kısa sürdü, seyahat kısıtlamaları kaldırıldı

Fransa'nın İngiltere yasağı kısa sürdü, seyahat kısıtlamaları kaldırıldı

Fransa'nın İngiltere yasağı kısa sürdü, mutasyona uğrayan virüs sonrası getirilen seyahat kısıtlamaları kaldırıldı.

Fransa, mutasyona uğrayan virüs sonrası İngiltere'ye uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırdı.

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında hava, deniz ve demiryolu ulaşımının 23 Aralık sabah saatlerinde yeniden başlamasını öngören bir protokol imzalandı.

KOVİD-19 TESTİ ZORUNLU KALACAK

İngiltere'den Fransa'ya seyahat etmek isteyen herkes, seyahat öncesi son 72 saat içinde Kovid-19 test yaptırmak zorunda kalacak.

01.jpgFransa'nın, İngiltere'yle olan sınırını kapatma kararının ardından İngiltere'nin Kent şehrindeki Dover Limanı'na bağlanan otoyollarda TIR kuyrukları oluşmuştu.

Testin negatif çıktığına dair belge sunamayanların ulaşım araçlarına binmesine izin verilmeyecek. Uyruklarına bakılmaksızın tüm TIR şoförleri de hızlı sonuç veren testlerden yaptıracak.

Protokolün 6 Ocak'a kadar devam etme ihtimali bulunuyor. 

02.jpg

'LİMANA GİTMEYİN' ÇAĞRISI

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, anlaşmadan memnuniyet duyduğunu belirterek "Bu protokolle, sonucu negatif çıkan Kovid-19 testine sahip olma şartıyla Fransız sınırı, acil nedenlerle seyahat edenlere yeniden açılacak" dedi. 

Limanlardaki tıkanıklığı azaltmaya çalıştıklarını vurgulayan Shapps, nakliyatçıları bir sonraki duyuruya kadar limana gitmemeye çağırdı.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'de Kovid-19'un yüzde 70 daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkması paniğe yol açmış, aralarında Türkiye ve Fransa'nın da olduğu çok sayıda ülke İngiltere'ye seyahat yasağı getirmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni türün yüzde 70 daha hızlı yayıldığını tespit ettiklerini ancak daha öldürücü olduğuna dair bir veri bulunmadığını açıklamıştı.

Fransa'nın yasak kararı nedeniyle Dover Limanı'na çıkan karayolunda bekleyen TIR kuyrukları oluşmaya başlamış, TIR'ların sayısı 3 bini geçmişti. Market zincirleri de yasak nedeniyle özellikle sebze ve meyve tedarikinde sorun yaşanabileceğini duyurmuştu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda durdurma kararı alındığını duyurmuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN