Fitch'ten Türk bankaları için kritik uyarı: Varlık kalitesi 2021'de zayıflayacak

Fitch'ten Türk bankaları için kritik uyarı: Varlık kalitesi 2021'de zayıflayacak

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’deki bankaların varlık kalitesinin koronavirüs salgını nedeniyle 2021'de zayıflayabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında mali canlandırma paketleri ile ekonomi desteklenmiş ve birçok borç ödemesi ertelenmişti.

Reuters’ta yer alan habere göre, borçların vadelerinin gelmesi ve yüksek TL faizleri nedeniyle borç ödeme kapasiteleri baskı altında kalabilir. 

Haberde, pandeminin gidişatındaki belirsizliklerin ve TL’deki değer kaybının artma potansiyeline ilişkin hassasiyetin Türk bankalarının varlık kalitesi için ilave risk oluşturduğu belirtildi. 

"2021 KOŞULLARI ZORLU OLMAYA DEVAM EDECEK"

Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ise gelişen piyasa bankaları için 2021 faaliyet koşullarının zorlu olmaya devam edeceğini belirtmişti. 

Aynı dönem için “Türk bankalarının kredi değerliliği zayıf ve baskı altında olmaya devam edecek” yorumunda bulunmuştu. 

"KRİZ HÜKÜMETİN ELİNİ KOLUNU BAĞLADI"

Türkiye'de hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ederken Reuters daha önce yaptığı analizde, ülkede tam kapanmamaya geçilememesinin nedenini ekonomik krizin hükümetin elini kolunu bağlaması olarak göstermişti.  

Hükümetin salgının ikinci dalgasını kontrol altına alma çabalarına rağmen halen yüksek olduğu belirtilen analizde, şu ifadelere yer verilmişti:  

Türkiye bu hafta koronavirüsünün de etkisiyle gerileyen ekonomisinin kendine geldiğini açıklamayı planlıyordu fakat Erdoğan’ın siyasi destek almasını sağlayan bu ekonomik iyileşme yeni bir salgınla risk altında.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN