Bakan Koca'dan ‘Sokağa çıkma yasağı gelir mi?’ sorusuna cevap

Bakan Koca'dan ‘Sokağa çıkma yasağı gelir mi?’ sorusuna cevap

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir’in sorduğu, ‘Sokağa çıkma yasağı gelir mi?’ cevaplayan Bakan Koca, maske, mesafe ve temizlik vurgusu yaptı. Koca, üniversitelerle ilgili de açıklama yaptı.

MEB’e bağlı bazı şubelerin açılmasıyla birlikte salgının seyrinin izleneceğini, önümüzdeki dönemlerde buna bağlı diğer okulların açılabileceğini vurgulayan Bakan Koca, sokağa çıkma kısıtlamalarının şu an için gündemde olmadığını da yineledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELİR Mİ?

Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlamasının şu an için gündemde olmadığını vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artışın olmaması adına vatandaşların ilk başta maske noktasında hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydederek, maskenin bütün üst solunum yolu viral enfeksiyonu önleyen özellikleri olduğunu anımsattı. Bakan Koca, maske, sosyal mesafe ve temizlik konularına hassasiyet gösterilmesi durumunda salgında başarının geleceğine inancının tam olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bu dönemde açılmasıyla beraber salgının seyrini takip etmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Koca, önümüzdeki haftalarda açılan sınıflarla alakalı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki gelişim ve o yaş grubundaki enfeksiyon oranlarının ne olduğunu ölçüp tartarak, üniversitelerin de açılıp açılmaması yönünde karar ya da öneri vereceklerini kaydetti. Önümüzdeki dönemde okulların açılacağını kaydeden Koca, bunun da pandeminin seyrine göre kademeli bir şekilde olacağını belirtti.

sokaga-cikma-yasagi-gelir-mii-1.jpg
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

SALGINI HİÇKİMSE KESTİREMEDİ

Koronavirüs salgınını hiçkimsenin kestiremediğine işaret eden Bakan Koca, kestirebilir olmanın mümkün olmadığını anımsatarak, Türkiye'nin etkilenebileceği durumun oldukça zayıf olduğunu, daha çok İran’ın beklenmeyen bir geçiş dönemi yaşadığını bildirdi.

İran'a geçiş dönemi olduğunda daha tedirginlik yaşadığını vurgulayan Bakan Koca, sıkı tedbirler aldıklarını hatırlatarak, özellikle erken dönemde sınırları kapatma, uçuşlara kapatmak gibi sahra hastanelerini sınırlarda oluşturmak şeklinde ciddi önlemlerle günde yalnızca sınırdan geçişin 4 bin 4 bin 500 kişinin geldiği bir zamanlarda Türkiye’nin o etkiyi bertaraf ettiğini savundu.

Avrupa'ya geçiş döneminin ardından Avrupa ile Türkiye’nin yoğun trafiğinden ötürü etkilenmeme durumunun söz konusu olamayacağına da değinen Bakan Koca, ondan dolayı İstanbul’un da dalganın ilk merkezi olduğunu söyledi.

VAKA SAYILARI ŞEFFAF MI?

Son günlerde koronavirüs vaka sayılarının eksik bildirildiği yönünde iddialara da değinen Bakan Koca, belirti göstermeyen, ancak testi pozitif çıkan vatandaşların durumunu Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) bildirdiklerini yineleyerek, Türkiye’de yaşayan 83 milyon insanın moralini bozmamak için, vatandaşın ihtiyacı olan bilgileri verdiklerini kaydetti.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN