Kovid-19 hastaları anlattı: Salgın yokmuş gibi davrandım, cezamı çekiyorum

Kovid-19 hastaları  anlattı: Salgın yokmuş gibi davrandım, cezamı çekiyorum

Van'da Kovid-19 tedavisi gören hastalar, yaşadıkları acı tecrübeleri anlatıp uyardı: Kovid-19 salgını yokmuş gibi davrandım, bugünde cezasını çekiyorum. Bu hastalığa yakalanmadan önce tedbirimi almam gerekiyordu.

Türkiye'de Kovid-19 bilançosu her gün ağırlaşırken, tedbirler konusunda yaşanan rehavet tüm uyarılara rağmen sürüyor.

Sağlık Bakanlığı'nın verilere göre Kovid-19 ölümleri 10 bine dayanırken, günde ortalama 1000-1500 Kovid-19 hastası tabloya ekleniyor.

01-003.jpg

İşte bu hastalardan bazıları yaşadıkları acı tecrübeleri paylaştı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi olan hastalar zor anları anlattı. 

"ŞİKAYETLERİM SAYMAKLA BİTMİYOR"

Hastanede tedavisi devam eden 58 yaşındaki Hayrettin Çiçekay, nefes darlığı ve şeker yükselmesi şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Çiçekay, şöyle konuştu: "Kovid-19 salgını yokmuş gibi davrandım bugün cezasını çekiyorum. Bu hastalığa yakalanmadan önce tedbirimi almam gerekiyordu. Evde canım sıkıldığı için kahvehaneye oturmaya gidiyordum. Koronavirüs lanetine nasıl yakalandım bilmiyorum. Şikayetlerim saymakla bitmiyor. İştahım yok, midem bir şey almıyor, göğsüm sıkışıyor, nefes alamıyorum, öksürüyorum, ağrılarım sırtıma vuruyor. Bu hastalık beni bitiriyor. Tedbirli olmak, maske takmak, sosyal mesafe ve hijyen kuralına uymak gerekiyor. İnsan hasta olunca sağlığın kıymetini biliyor. Allah tüm sağlıkçıların yardımcısı olsun. Bize çok iyi bakıyorlar."

"TÜM VARLIĞIMI TEK NEFES İÇİN VERİRİM"

Hastanede tedavisi süren 56 yaşındaki 4 çocuk annesi Şadiye Dayan ise şiddetli baş ağrısı ve solunum sıkıntısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi. 

Dayan şunları kaydetti: En büyük sıkıntım nefes alamamak. Aynı zamanda akciğer embolisi hastalığım var. Gece ateşim çıkıyor. Oksijen yardımıyla nefes alabiliyorum. Nefes alamadığım an bana 'tüm varlığını bize ver sadece bir kere rahat nefes al' deseler tüm varlığımı o tek nefes için veririm. Nefes alamamak çok zor bir durum. Allah düşmanıma dahi yaşatmasın bu durumu. Bu koronavirüse nasıl yakalandığımı bilmiyorum. Herkes çok dikkat etsin, maske taksın ve gerekmedikçe dışarı çıkmasın. Virüsü başkalarına bulaştırmasınlar."

"NEREDEN BULAŞACAĞI BELLİ OLMUYOR"

Hastanede 10 gündür tedavi gören 54 yaşındaki Senal Işık da göğüs ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetiyle üniversite hastanesine başvurduğunu belirtti.

Virüse nasıl yakalandığını bilmediğini vurgulayan Işı  "Nefesim kesiliyor, her tarafım, göğsüm ağrıyor, nefes alamıyorum. Koronavirüs çok kötü bir hastalık. Millet kahvehanelere koronavirüs yokmuş gibi oturuyor. Dikkat etsinler. İşi olmayan dışarı çıkmasın evinde kalsın. Bu hastalığın nereden bulaşacağı belli olmuyor. Allah bu hastalığı kimseye yaşatmasın." dedi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

 

 

Sağlık Bakanlığı'nın 18 Ekim 2020 akşamı paylaştığı son verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 1815 kişiye koronavirüs (Kovid-19) tanısı konuldu, 72 kişi hayatını kaybetti.

 

Kovid-19 tedavisi göre 1504 hasta da iyileşti, böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 304 bin 3'e yükseldi.  

 

Hasta sayısı 347 bin 493, vefat sayısı 9 bin 296, ağır hasta sayısı 1427, aktif hasta sayısı 34 bin 194 oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN