Bakanlık 'Tiyatroya gelin' dediği videoyu sildi

Bakanlık 'Tiyatroya gelin' dediği videoyu sildi

Oyuncu meslek birliklerinin Devlet Tiyatroları'nda Kovid-19 riski altında devam ettirilen provalara ve etkinliklere son verme çağrısında bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı tepkilere rağmen yayınladığı 'Güvenli Tiyatro' kamu spotu videosunu sildi.

SALİHA SULTAN | İSTANBUL

KARAR Kültür Sanat'ın bugün 'Sinemayı sevmeyen Kovid-19 tiyatroya uğramıyor' başlığıyla manşetine taşıdığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı 'Güvenli Tiyatro' kamu spotu silindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu spotunu oyuncu meslek birliklerinin Pazartesi günü yaptıkları ortak yazılı açıklamayla Devlet Tiyatroları'nda Kovid-19 riski altında devam eden provalara ve etkinliklere son verilmesi çağrısında bulunmasının ardından yayınlamıştı.

Oyuncu Kemal Uçar'ın yer aldığı kamu spotunda, Kovid-19'a karşı alınan önlemler tanıtılarak tiyatroseverlere 'Tiyatroya gelin tiyatro güvenilir, herkese iyi gelir' çağrısı yapılmıştı. Videonun silinmesi, devlet sahnelerine 'Kovid-19 molası mı geliyor' sorusunu akıllara getirdi. 

01-001.jpg

MESLEK BİRLİKLERİ NE DEDİ?

KARAR'ın 'Devlet sahnesinde korona paniği' başlığıyla gündeme getirdiği tepkilerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği ile Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, Pazartesi günü yayınladıkları yazılı açıklamayla DT’ye etkinlikleri durdurma çağrısı yapmıştı.

DT ise çalışmaları durdurmak yerine Salı günü akşam 19.30’daki oyun saatlerini 18.00’a çekmişti. 

Tepkilerde, DT kadrosunda yer alan kalabalık ekiplerin yeterli önlem alınmadan çalıştırıldığını iddia eden her üç meslek örgütü de "Ülkemizdeki diğer ödenekli tiyatroların çalışmalarını süresiz durdurmasına rağmen devlet tiyatrolarının bu koşullarda çalışmaya devam ediyor olması tüm çalışanlarının ve seyircilerimizin yaşamını tehlikeye atmaktadır" uyarısı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN