İmamoğlu: Sanatçıya destek oluyoruz ama reklam yapmıyoruz

İmamoğlu: Sanatçıya destek oluyoruz ama reklam yapmıyoruz

İBB Başkanı İmamoğlu, 'İstanbul the Lights' etkinliğinde konuştu: Mart'tan beri sanatçılara destek oluyoruz. Sanatçıları rencide etmemek adına bunları tanıtmıyor, aktarmıyoruz ama bütünüyle sanatın ve sanatçının yanındayız.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Çağdaş İstanbul Vakfı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) desteğiyle düzenlediği 'İstanbul the Lights' etkinliğinin basın toplantısı online gerçekleşti.

Toplantıya katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi günlerinde sanatın durağanlaştığı günlerde etkinliğe destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek "Projeyi bana sunduklarında gerçekten heyecan duydum, tek başına bile sanatın simgesi olabilecek ve dünyanın önde gelen sanat merkezi olduğunu bildiğim İstanbul'a bu etkinliğin çok yakıştığını hissettim" dedi. 

"ÖZGÜRLÜK YOKSA SANAT YOKTUR"

İstanbul’un hak ettiği sanatsal işlerden uzak yıllar geçirdiği düşüncesini dile getiren İmamoğlu, şu görüşlerini kaydetti:

"Bu kuraklığa ve yoksulluğa son vermeliyiz. Yeni ve sanatın en güçlü şekilde yansıtıldığı işler yapmalıyız. Büyük salonlar yapabilirsiniz, bazı insanları çok yüksek mevkilere de çıkarabilirsiniz ama sanatın gerçek ihtiyaçları ve tılsımları yoksa bunların benim için bir anlamı yok. Özgürlük olmadığı zaman sanatın ifade biçimi ve varlığı mümkün olmuyor. Sanat ve sanatçı için özgürlük su ve oksijen gibi. Sanatçının bir kesime bağlı olarak dünyaya bakması mümkün değil. 'Sanat demokrasiyi sever' diye bir söz vardır, ben de sanat demokrasisiz yaşayamaz diye bu sözü tamamlamak isterim. Sesi kısılan bir sanatçı ya da bir kalıba hapsedilen bir sanatçı sanat adına bize istediğimiz atmosferi yaratamaz. Bu sadece benim kanaatim değil biliyorum. Biz İstanbul’un sanat atmosferini geliştirmek ve özgürlük mecburiyetini bu kente yeniden hakim kılmak arzusundayız."

01-001.jpg

ZORDAKİ SANATÇILARA BİRE BİR DOKUNUYORUZ

İmamoğlu, KARAR’ın "Sanatçılar pandemi sürecinde maddi olarak büyük bir kriz yaşıyor. İBB’nin tiyatrocular gibi sanat çevrelerine desteklerini gördük. Yeni kısıtlamalarla birlikte daha zor günler onları bekliyor. İstanbul’daki sanat dünyası için yeni destekleriniz olacak mı?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Sanatçılara Mart'tan beri destek yapıyoruz, bu destek hiç durmadı, devam da ediyor. Seyirci olmamasına rağmen tiyatrocularla ya da sanatın başka alanlarında çok iş birlikleri yaptık. Biz bu durumda, günün koşullarına göre konulara anında dokunma konusunda pragmatik davranıyoruz. Bu destek rakamlarımızı zamanla paylaşacağız elbette. Ama şunu bilin, özellikle danışma kurulumuzun sahadan mağduriyet yaşayan sanatçılarla ilgili topladığı bilgilerle hareket ediyoruz. Bire bir irtibatlarımız, dokunuşlarımız söz konusu. Sanatçıları rencide etmemek adına bunları tanıtmıyor, aktarmıyoruz ama bütünüyle sanatın ve sanatçının yanındayız."

İSTANBUL THE LIGHTS

Çağdaş İstanbul Vakfı’nın, İstanbul’un adını sanatla tüm dünyaya duyurmak hedefiyle düzenlediği İstanbul The Lights etkinliği 7 Aralık-9 Ocak tarihleri arasında, 49 sanatçının katılımıyla, İstanbul’un 52 kamusal alanında, 52 ekranda gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN