İmamoğlu'nun türkü söylediği anlar ortaya çıktı: Ah Yalan Dünyada...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İhsan Eş’le birlikte ‘Ah Yalan Dünyada’ isimli türküyü söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Bozkırın Tezenesi' lakaplı usta sanatçı Neşet Ertaş’ın ‘Ah Yalan Dünya’ türküsünü seslendirdi.  

Türkücü İhsan Eş’in de eşlik ettiği o anlar Facebook üzerinden Ertaş’ın şu sözleri alıntılanarak paylaşıldı: 

“Türküyü dil değil kalp söyler. Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma, yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur. 

Neşet Ertaş” 

mamoglu.jpg

DOSTUM DOSTUM'U DA SÖYLEMİŞTİ 

İmamoğlu, daha önce de sözleri Pir Sultan Abdal'a ait Sivas Yıldızeli türküsü 'Dostum Dostum’u yine İhsan Eş'in bağlaması eşliğinde seslendirmişti.  

mam.jpg

“SANATÇILARI DESTEKLİYORUZ AMA REKLAM YAPMIYORUZ” 

'İstanbul the Lights' etkinliğinde konuşan İmamoğlu, pandemi sürecinde sanatçılara desteklerini hiç kesmediklerini ifade ederek, seyirci olmamasına rağmen hem tiyatrocular ham de diğer alanlarladaki sanatçılarla iş birliği içinde olduklarını söyledi.  

İmamoğlu, günün koşullarına göre konulara anında dokunma konusunda pragmatik davrandıklarını belirterek, destek rakamlarının zamanla paylaşılacağını ifade etti.  

Özellikle danışma kurulunun sahada mağduriyet yaşayan sanatçılarla ilgili topladığı bilgilerle hareket ettiklerini aktaran İmamoğlu, “Bire bir irtibatlarımız, dokunuşlarımız söz konusu. Sanatçıları rencide etmemek adına” dedi.  

İHSAN EŞ KİMDİR?  

Almanya Köln’de 1971 yılında dünyaya gelen İhsan Eş, ilkokulu Uzungöl’de okuyup tekrar doğduğu ülkeye döndü. Ortaokulu burada bitiren Eş, Türkiye’ye gelerek, lise eğitimini Ankara’da tamamladı.  

Anadolu Üniversitesi İktisadi Fakültesi mezunu olan Eş, gençlik yıllarının geçtiği Trabzon’da bestelediği eserleri yıllar sonra 2009 yılında “Espira” isimli albümde topladı.  

Daha sonra “Deniz’e” adlı bir albüm çalışması yapan Eş, 2018 yılında “Yakın” adlı türkü albümünü çıkardı. Ankara’da kurduğu stüdyoda birçok sanatçının albümlerinin Aranjör ve müzik yönetmenliğine imza attı. 

Şu an Ankara’da yaşayan sanatçı, Türkiye’de ilk kez çoklu kameralarla online “Türkü Diyorum Sana” programının hazırlayıp sundu.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN