İmamoğlu: Yabancı sermaye çektik, metrolar daha hızlı bitecek

İmamoğlu: Yabancı sermaye çektik, metrolar daha hızlı bitecek

İBB İmamoğlu, İstanbulları ilgilendiren önemli bir gelişmeyi aktardı, "İstanbul’un metro hatlarının finansmanı için uluslararası sermaye piyasalarına 580 milyon dolarlık Eurobond ihraç etmeyi başardık" dedi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eurobond İhracı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. 

Metro yatırımları ile ilgili önemli bir duyuru yapan İBB Başkanı İmamoğlu "İstanbul'un metro hatlarının finansmanı için uluslararası sermaye piyasalarına 580 milyon dolarlık Eurobond ihraç etmeyi başardık. Artık metro inşaatları daha hızlı bitecek, trafik rahatlayacak" dedi. 

"33 YIL SONRA BİR İLK..."

İmamoğlu şunları kaydetti: Dünyada tam 248 yatırımcı kurumun ilgi gösterdiği bir tahvil ihracı başarısını hep birlikte elde ettik. 33 yıl sonra bir belediye tarafından yurtdışına ihraç edilen ilk Eurobond satışından elde ettiğimiz sonuç, büyüklüğü, faiz oranı ve vadesiyle birlikte değerlendirildiğinde gerçekten şeffaflık ve liyakat açılarından yeni büyükşehir belediye yönetimine duyulan uluslararası güvenin çok değerli bir özetidir.

İhraç ettiğimiz bu tahvil sonucu, İstanbul'a 4 metro daha hattında daha inşaatlara hızla başlayacağız. Böylelikle İstanbul, 52.1 kilometre yeni metro ve 39 yeni istasyona daha kavuşmuş olacak. Bu hatlar da tek yönde saat başına 275 bin olmak üzere günde 5 milyonu aşkın yolcu taşınmasını sağlayacak."

"KAMU BANKALARI VERMEDİ, YABANCI SERMAYE YÖNELDİK"

İmamoğlu, belediyenin yabancı sermayeye yönelmesi ile ilgili Financial Times'a da açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 580 milyon dolarlık tahvil ihracına gelen güçlü talepten memnun olduğunu belirten İmamoğlu, bu paranın 4 metro hattının yapımında kullanıldığını söyledi.

Belediyenin gelecek yıl 360 milyar euroluk dış borçlanma için Ankara'dan onay istediğini belirten İmamoğlu, bu paranın 2 metro hattı ve bir tramvay hattı yapımında kullanılacağını belirtti.

Kamu bankalarının kendilerine para vermeyi reddettiğini ifade eden İmamoğlu, "Bu problem maalesef devam ediyor. Belli ki ortada siyasi bir karar var" diye konuştu.

İBB'DEN TAHVİL İHRACI

İBB, 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracıyla 580 milyon dolar borçlanma sürecini tamamladı, tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 6,6 olarak gerçekleşti.

İhraca 2,4 milyar doların üzerinde talep geldi, ihracın başlangıcında yüzde 7 seviyeleri olarak açıklanan getiri beklentisi daha sonra yüzde 6,75'e indirildi ve ihraç yüzde 6,6 ile tamamlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN