İmamoğlu'ndan 'suikast' açıklaması

İmamoğlu'ndan 'suikast' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün ortaya çıkan Suikast hazırlığı haberleri ile ilgili ilk defa konuştu. İmamoğlu, “Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil” dedi.

Dün ortaya çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. İmamoğlu ise bu iddiaların yeni olmadığını ve hayatını normal olarak devam ettirdiğini söyledi.
 
IŞİD tarafından suikast hazırlığı yapıldığı istihbaratı alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AFAD’da pandemi konusu İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısına geldi. İmamoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÜNDEMİMDE PANDEMİ VAR

Olay TV muhabirinin aktardığına göre, İmamoğlu, suikast istihbaratı ardından hayatında bir değişiklik olmadığını, kısmi olarak güvenliğin artırıldığını kaydetti. İBB Başkanı, "Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil. Gereken açıklamayı sözcüm Murat Ongun yaptı" diye konuştu.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN'DAN AÇIKLAMA

İBB sözcüsü Murat Ongun sosyal medya üzerinden açıklama yaparak iddiaları doğruladı. Ongun,"23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır." Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir." dedi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD tarafından suikast emri verildiğini iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgileri canlı yayında aktaran Saymaz, kendisine "Başka isimler de var" denildiğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN