13 ilde gözaltına alınan 40 kişiden 23'ü tutuklandı

13 ilde gözaltına alınan 40 kişiden 23'ü tutuklandı

Dört gün önce, Kocaeli merkezli 13 ilde kamu kurumlarını zarara uğrattıkları iddiasıyla 70 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 40 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

Kocaeli merkezli 13 ilde 24 Kasım'da kamu kurumlarını zarara uğrattıkları iddiasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınan 40 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mali suçların men ve takibine yönelik yürütülen planlı dosya kapsamında, "nitelikli dolandırıcılık", "edimin ifasına fesat karıştırma", "rüşvet" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarıyla ilgili tahkikat başlatıldı.

Marmara Bölgesi ve Türkiye genelindeki 25 kamu kurumuna kalyak kalorifer yakıtı temin ve taşıma ihalesini alan şüpheli şirket ve çalışanlarının kurumlara eksik ya da kalitesi düşük karışımlı yakıt teslim ettiği belirlendi.

Konuyla ilgili 24 Kasım'da Kocaeli merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Gölcük Adliyesine sevk edilen 40 şüpheliden 23'ü tutuklanırken, ikisi savcılıktan, 15'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da iki farklı depoda yapılan aramalarda ise yaklaşık 70 ton yakıt ele geçirildi.

13 İLDE ŞAFAK OPERASYONU

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şafak vakti Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Batman, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Manisa, Mersin, Sakarya, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

Tankerlerdeki gizli bölmede askeri birliklere verilecek kalorifer yakıtının değiştirildiği iddiası
Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkındaki bilgi ve belgelerin basında yer almasının dosya kapsamındaki delilleri işlevsiz kılabileceği, mevcut veya yeni elde edilebilecek delillerin karartılmasına neden olabileceği, yeni şüphelilere ulaşma ihtimalini zayıflatabileceği ihtimali gözetilerek, kontrolsüz yayınların önüne geçilmesi kanaatiyle Basın Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince soruşturma tamamlanana kadar suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla yayın yasağı konulması talebinde bulundu. 

Başsavcılığın talebinde, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1 Haziran 2019-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında ihtiyacı olan akaryakıtların kara yoluyla taşınması hizmet alım ihalesini bir firmanın aldığı, askeri birliklerin talep ettiği kalorifer yakıtlarının Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren TÜPRAŞ AŞ'den ihaleyi alan firma adına tankerlere dolumunun yapıldığı ve dolumu yapılan tankerlerde gizli bölme bulunduğu, şoförlerin gizli bölmelerden faydalanarak kalorifer yakıtı olarak dolumu yapılan tankerlerin yakıtını İstanbul'daki depolarda değiştirip daha az kalitede olan ürünü askeri birliklere verdikleri, bu yolla kamu kurumu ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlarını oluşturdukları" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Talebi değerlendiren Gölcük Sulh Ceza Hakimliği, kamuoyunun bilgilendirmesine ilişkin yalnızca haber özelliği taşıyan yayınlar dışında, şüphelilerin ismi belirtilerek yapılacak haber ve yayınların soruşturma tamamlanana kadar yasaklanmasına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN