Bakan Ersoy açıkladı: En az 20 bin kişiye 1000'er lira vereceğiz

Bakan Ersoy açıkladı: En az 20 bin kişiye 1000'er lira vereceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandemi döneminde geliri olmayan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan müzisyen, yorumcu ve eser sahiplerine kişi başı 1000 TL destek olunacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, salgın döneminde geliri olmayan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan proje planladıklarını belirterek,  "11 Aralık'ta bakanlığımıza bağlı Yunus Emre Enstitüsü web sitesinde proje adına başvuru yöntemini, başvuruyu yapan birlik, dernek ve sendika
 isimlerini ilan edeceğiz" açıklamasında bulundu.
      
Müzik meslek birliklerinin temsilcileriyle İstanbul'da bir araya gelen Bakan Ersoy, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Geçen hafta yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle müzisyenlere gelir yardımı adına bir proje üzerine çalıştıklarını açıkladığını anımsatan Ersoy, toplantıyı bu amaçla gerçekleştirdiklerini ve çerçeveyi hemen hemen netleştirdiklerini aktardı.   

Ersoy, "Biliyorsunuz geçen hafta bir açıklama yapmıştık. Pandemi döneminde müzisyenler ve sanatçılara yardımla ilgili bir proje üzerine çalıştığımızı söylemiştik. Bugün bu amaçla bu toplantıyı yaptık ve çerçevelerini hemen hemen netleştirdik. Yaptığımız görüşmeye istinaden pandemi döneminde geliri olmayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir proje olmasını planladık" dedi.

EN AZ 20 BİN KİŞİYE ÖDEME YAPILACAK

Kişi başına 1.000 lira ödeme yapacaklarını söyleyen Bakan Ersoy, “11 Aralık’ta Bakanlığımıza bağlı Yunus Emre Enstitüsü web sitesinde proje adına başvuru yapan birlik, dernek ve sendika isimlerini ilan edeceğiz. 23 Aralık’a kadar başvuruların bu ilan ettiğimiz birimlerde toplanmasını istiyoruz ve bu toplanan projeler 30 Aralık’a kadar bakanlığımıza iletilecek ve Ocak ayı itibarıyla da projede yer alan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerine ödemelerini yapmaya başlayacağız. İlk etapta düşündüğümüz proje bedeli 20-30 milyon lira civarında diye düşündük. Biz şimdi bugünden itibaren 11 Aralık’a kadar hızlı bir şekilde bütün bu projenin detaylarını, başvuru şekillerini, proje şekillerini hepsini netleştirip Yunus Emre sitemizde açıklayarak ihtiyaç duyan, projeye katılmak isteyen sanatçılarımızı buradan takip etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CANDAN ERÇETİN: PROJE GELİŞTİRECEĞİZ

Toplantıya katılan sanatçı Candan Erçetin de "Biz onlara proje üreteceğiz, onlar da bize projenin bedelini ödeyecekler. Biz burada üç meslek birliği olarak toplantı yaptık. Hepimizin farklı farklı projeleri var. Almanak, antoloji, video projeleri, sohbet söyleşi projeleri var. En önemlisi kayıt dışı müzisyenleri kayıt altına alabilmek, Türkiye'de kaç müzisyen olduğunu sayısını bulabilmek bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN