Bakanlıktan sinemaya 3.4 milyon lira destek

Bakanlıktan sinemaya 3.4 milyon lira destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı sinema sektörüne yılın ilk desteğini açıkladı. Bakanlık Animasyon, Proje Geliştirme, Kısa Film, Senaryo ve Diyalog Yazım ve Yerli Film Gösterim projelerine yaklaşık 3.4 milyon lira destek verecek.

SALİHA SULTAN 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020’nin ilk destekleme kurulu toplantısında Animasyon, Proje Geliştirme, Kısa Film, Senaryo ve Diyalog Yazım ve Yerli Film Gösterim türlerinde başvuru yapan toplam 904 projeyi değerlendirdi. Sinema sektörü temsilcileri ile Bakanlık temsilcisinden oluşan 8 kişilik kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; 22 animasyon film yapım projesine 500 bin lira, 8 proje geliştirme tasarımına 510 bin lira, 39 kısa film yapım projesine 580 bin lira, 37 senaryo ve diyalog yazım projesine 444 bin lira ve 10 yerli film gösterim projesine 1 milyon 350 bin lira olmak üzere toplamda sinema sektörüne 3 milyon 384 bin lira destek verileceği açıklandı.

SINEMA SALONLARINA ILK DESTEK

Ekim 2019’da yürürlüğe giren Yeni Sinema Kanunu kapsamında sinema salonlarında yeterince yer bulamayan bağımsız yerli filmlerin sinemaseverlerle buluşturulabilmesine destek amaçlı oluşturulan Yerli Film Gösterim Desteği projesi de bu toplantıda hayata geçti. Bakanlık, yılın ilk destekleme kurulunda 10 ayrı sinema salonu işletmecisinin 12 ayrı şehirde bulunan 16 sinemasına destek verecek. Bakanlık, destekler kapsamındaki İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım, Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım, Dağıtım ve Tanıtım, Ortak Yapım ve Çekim Sonrası destek başvurularını Mart ayı içerisinde, belgesel film destek başvuruları ise Nisan ayında değerlendirilecek.

20-02/19/tt.jpg

TARIK TUFAN DA SENARYO YAZIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’nda değerlendirilen, destek verilen ya da verilemeyen projeler Bakanlığın ‘sinema.ktb.gov.tr’ internet sitesinde bütün detaylarıyla paylaşıldı. ‘Desteklenen Senaryo ve Diyalog Yazım Projeleri’nde ise yazar Tarık Tufan’ın ismi dikkati çekiyor. Görünen o ki Tufan, 2017’de Profil Kitap’tan çıkan ‘Şanzelize Düğün Salonu’ isimli romanının senaryosunu yazıyor, sinemaya uyarlamayı düşünüyor. Tarık Tufan’ın yayımlandığında özellikle genç okuyucularının ilgisini çeken romanı, bir aşk için evinden çıkıp savrulmaya başlayınca, kendisini daha önce hiç yaşamadığı türden şaşırtıcı ve bir o kadar da tuhaf olayların içinde bulan isimsiz genç bir kahramanın hikayesini anlatıyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN