Küçük Kadınlar Beyler’le karşı karşıya

Küçük Kadınlar Beyler’le karşı karşıya

Aynı adla yedinci kez sinemaya uyarlanan ‘Küçük Kadınlar’ filminin fakir ama gururlu kızları Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ve Eliza Scanlen ile grand tuvaletlerini çekip suç dünyasının zirvesine gözünü diken ‘The Gentlemen’ Matthew McConaughey, Coln Farrell, Henry Goldng, Charle Hunnam ve Hugh Grant gişe rekoru için yarışacak.

SALİHA SULTAN

Sinemada bu hafta 4’ü yerli 10 film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan filmi Amerikalı yazar Louisa May Alcott’ın 1868’de yayımlanan ünlü romanından yedinci kez sinemaya uyarlanan ‘Küçük Kadınlar’. Filmin bütün uyarlamalarını sinemaperdesinde de seven izleyici en son 1994 uyarlamasında Winona Ryder’ı ‘Jo March’ rolünde izlemiş, çok sevmişti. Son uyarlamada ise Saoirse Ronan ‘Jo March’ olarak beyazperdede. Bu yıl ‘Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu’ Oscar’ına aday gösterilen Ronan 2017 yapımı ‘Uğur Böceği’ filmindeki rolüyle Müzikal ve Komedi dalında ‘En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını almıştı. ‘Uğur Böceği’nin yönetmeni Greta Gerwing’in uyarlaması ve yönetmenliğinde beyazperdeye taşınan film bu yıl Oscar’da ‘En İyi Kostüm Tasarımları’ ödülünü aldı. Kendi yaşamlarını kurmaya çalışan kız kardeşler Jo, Meg, Amy ve Beth’in dramatik hikayesini anlatan, ABD’de 103 milyon dolar hasılat elde eden filmde her biri hayatlarını kendi bildikleri gibi yaşamaya kararlı dört genç kadını Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ve Eliza Scanlen oynuyor. Komşuları Laurie’yi Timothée Chalamet; Marmee’yi Laura Dern; ve teyze March’ı ise usta oyuncu Meryl Streep canlandırıyor. Sherlock Holmes gibi çektiği suç filmleriyle tanınan Guy Ritchie’nin hem yazıp hem yönettiği filmi ‘The Gentlemen’ filminde ise izleyici İngiltere’de kurduğu büyük çaplı uyuşturucu imparatorluğunu Oklahomalı bir hanedana satma aşamasında olan Mickey Pearson’ın, kendisini bu süreçte rüşvetten şantaja birçok farklı suç faktörlerinin yer aldığı çetrefilli olaylar silsilesi içerisinde bulmasına tanık olacak. Filmin oyuncu kadrosunda sinema seyircisinin ilgiyle takip ettiği Oscar’lı Matthew McConaughey’n yanı sıra Coln Farrell, Henry Goldng, Charle Hunnam, Mchelle Dockery ve Hugh Grant gibi yıldız isimler bulunuyor.

YERLİ SİNEMADA ROMANTİK BİR HAFTA

Bugün vizyona giren yerli filmler 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle perdeye romantizmin damgasını vuruyor. Deniz Denizciler’in yazıp yönettiği ‘Ağır Romantik’, birlikte olacağı insanın centilmen ve romantik olmasını bekleyen Aslı ile bir kapkaç çetesinin liderinin oğlu olduğunu saklayan Kerem’in hikâyesini anlatıyor. Filmde Onur Tuna, Tuvana Türkay, Altan Erkekli, Durul Bazan, Sermiyan Midyat, Semra Dinçer, Gazanfer Ündüz ve Servet Pandur rol alıyor. Algı Eke, Burak Sevinç ve Nur Sürer gibi oyuncuların rol aldığı ‘Nasipse Olur’ romantik komedi filmiyse hayatında kısa süre içerisinde birçok olumsuz gelişmeye maruz kalan Günfer’in, Gökhan’ın yardımıyla tüm bu felaketlerden sıyrılmaya çalışmasını konu ediniyor. Üniversitede doçent olan Evren ile yüksek lisans öğrencisi Hece arasında filizlenen aşkı konu edinen ‘Masallardan Geriye Kalan’ filminin yönetmeni ise ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ serisinin yönetmeni Mustafa Uğur Yağcıoğlu. Filmde ‘Yabancı Damat’ dizisiyle ünlenen Özgür Çevik’e İlayda Akdoğan, Tuba Ünsal, Anıl Altınöz ve Eda Akalın eşlik ediyor. Bugün vizyona giren son yerli film ise bir korku filmi ‘Kiki: Lanet-i Cin’. Türk sinemasında yükselen yerli korku trendinin uzantısı filmi daha önce üç korku filmine imza atan Mustafa Miraç Kaya yazmış ve yönetmiş. Filmde ikinci eşinden olan kızı Elif’in hastalığına deva arayan Muzaffer’in, bu arayış sırasında bir medyuma başvurmasıyla gelişen olayları konu ediliyor. Filmde Türkan Kılıç, Yaşar Aydınlıoğlu, Mustafa Miraç Kaya, Müzeyyen Paksoy oynuyor. 

JIM CARREY ‘KİRPİ SONIC’İN PEŞİNDE

Sega’nın dünya çapında satış rekorları kıran video oyununundan sinemaya uyarlanan ‘Kirpi Sonic’ çocukları macera ve aksiyona doyuracak. Devletin ünlü mavi kirpinin peşine düşmesi sonrası, bir şerifin Sonic’e kaçması için yardım etmesini konu edinen filmde, şerife James Marsden hayat verirken Sonic’i Parks and Recreation dizisiyle tanınan Ben Schwartz seslendiriyor. Filmin sürprizi ise, 2014 yılında gösterime giren Dumb and Dumber Too’dan beri bir stüdyo filminde yer almayan Jim Carrey! Ünlü oyuncunun Sonic’i yakalamaya çalışan bilim insanı Dr. Ivo Robotnik’e hayat verdiği filmi Jeff Fowler yönetiyor.  Haftanın diğer animasyonu ‘Akıllı Balık’ ise kendilerine her gün yeni şeyler öğreten öğretmenlerini çok seven iki balık Bella ve Milo’nun okulda yaşadıkları maceraları anlatıyor. June Taylor’un yönettiği filmin senaryosu ise Amanda Knight imzası var.

20-02/14/k.jpg

AŞK HİKAYELERİNİN SEVİLEN İKİLİSİ

Başka Sinema kapsamında bu hafta iki film birden vizyonda. Fransız yönetmen Yann Samuel’in senaryosunu da yazdı ‘Cesaretin Var mı Aşka?’ filminde sinema dünyasının sevilen ikilisi Fransız oyuncular Marion Cotillard’la Guillaume Canet başrolde. 2003’te ‘Love Me If You Dare‘de ilk kez birbirleriyle çalışan ikili bugüne kadar beş filmde birlikte rol alarak izleyicilerin gönlünde özel bir yer edindiler. Bir çiftin -Sophie’yle Julien- çocukluklarından yaşlılıklarına dek ilişkilerini anlatan film, romantik komedi türüyle beyazperdede. Cotillard-Canet çifti bu filmin elde ettiği başarıyla önce Fransa’da sonra bütün dünyada büyük başarı elde etti. Başka Sinema’nın ikinci vizyon filmi dramatik komedi ‘Yeni Baştan’ ise günümüz hayatına ayak uydurmakta zorlanan ve artık altmışlarında olan Victor’un, 40 yıl önce hayatının aşkıyla tanıştığı dönemi tekrar yaşamasını konu ediniyor. Nicolas Bedos’un yazıp yönettiği ve müziklerine imza attığı filmde ünlü Fransız oyuncu Daniel Auteuil, Guillaume Canet ve Doria Tillier rol alıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN