Bartuğ Elmaz kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi

Bartuğ Elmaz kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi

Fatih Terim’in yakından ilgilendiği genç önlibero Bartuğ Elmaz, 10 yaşından beri Galatasaray alt yapısında oynuyor. Terim’in üzerine düştüğü ve performansıyla dikkat çeken Bartuğ Elmaz, Genç Millî Takımların da vazgeçilmezi hâline geldi.

Bartuğ Elmaz, uzun pasları, enerjisi, top kazanması, sağ ayağının yanında sol ayağını da etkili kullanması, liderliği, çevre kontrolü, etkili şutları, adam eksiltmesi, duran topları etkili kullanmasıyla öne çıkıyor. 15 Aralık’ta kupada oynanan maçın son dakikalarında Terim’in oyuna almak için yanına çağırdığı Bartuğ Elmaz, hakemin maçı bitirmesiyle ilk kez A Takımla maça çıkma şansını yakalayamamıştı.

BARTUĞ ELMAZ KİMDİR?

19 Şubat 2003 yılında Tekirdağ'da doğan Bartuğ Elmaz, Galatasaray Alyapısında oynadı. 1 Temmuz 2018'de Galatasaray U16 takımına yükselen Bartuğ Elmaz, bir yıl sonra U17 takımında oynamaya başladı.

2020'de ise U19 klasmanına yükselen Bartuğ Elmaz, 1,73 boyunda, orta sağa önlibero pozisyonunda oynuyor. Sağ ayağını kullanan ve 4 Ağustos 2020 itibarıyla A Takımla birlikte çalışmalara başlayan Bartuğ Elmaz'ın 30 Haziran 2022 yılına kadar Galatasaray'la sözleşmesi bulunuyor.

bartug-elmaz-kac-yasinda-ve-nereli-iste-hayat-hikayesii.jpg

GALATASARAY’IN DARICA GENÇLERBİRLİĞİ’YLE OYNADIĞI MAÇA ÇIKAMADI

15 Aralık 2020 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Darıca Gençlerbirliği’ni 1-0 yenen Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, genç oyuncu Bartuğ Elmaz’ı oyuna almak için yanına çağırdı. Ancak genç oyuncu Bartuğ Elmaz’ın oyuna girebilmesi için süre yetmedi. Genç orta saha oyuncusu, maçın uzatma bölümünde kenara gelse de hakem maçı bitirdi.

Kariyerinde ilk defa Galatasaray A Takımıyla birlikte maça çıkma şansını kaçıran Bartuğ Elmaz’ı ise teknik direktör Fatih Terim teselli etti.

bartug-elmaz-kac-yasinda-ve-nereli-iste-hayat-hikayesi.jpg

FATİH TERİM YAKINDAN İLGİLENİYOR

A takımla birlikte çalışan genç oyuncu Bartuğ Elmaz'a Terim, yakın ilgi gösteriyor. Orta sahanın ortasında oynayan ve Terim'in üzerine vurgu yaptığı regista kavramına uyan Bartuğ Elmaz, ön liberoda da başarılı bir şekilde görev yapıyor.

10 yaşında katıldığı Galatasaray Futbol Akademisi'nde gösterdiği performansla genç millî takımların vazgeçilmezi hâline gelen Bartuğ Elmaz, fiziksel olarak yeterli olmasa da enerjisi, uzun pasları, sağ ayağının yanında sol ayağını da etkili kullanması, top kazanması, çevre kontrolü, liderliği, adam eksiltmesi, etkili şutları, duran topları etkili kullanmasıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN