BDDK'nın hamlesi dolar kurunu düşürdü

BDDK'nın hamlesi dolar kurunu düşürdü

Ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin ardından verilen mesajları takip eden piyasalarda 8,18'den yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'nın yabancı bankalar için swap limitlerini esnetme kararı sonrası 8,08'e kadar çekildi.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan görev değişikliklerinin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen piyasa dostu mesajların etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8,18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi. 

BDDK'NIN HAMLESİ SONRASI DAHA DA DÜŞTÜ

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8,10 seviyelerine kadar geriledi.

Saat 10:00 itibarıyla dolar/TL 8,0870'ten işlem görüyordu. Aynı dakikalarda euro/TL de 9,5620 düzeyinde el değiştiriyor. 

Dolar/TL, dün günün ilk bölümünde 8,35 seviyelerini test ettikten sonra ikinci bölümde 8,20'nin altına gerilemişti.

CARİ AÇIK BEKLENENDEN İYİ GELDİ

Yurt içinde haftanın en önemli verisi olan ödemeler dengesi rakamları açıklandı. Buna göre, eylül ayında cari açık 2,4 milyar dolarak olarak gerçekleşti. Piyasalarda beklenti 2,5-2,7 milyar dolar bandında cari açık gerçekleşeceği yönündeydi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN