Dolar ve euroda büyük düşüş! Bir günde yüzde 3 değer kaybetti

Dolar ve euroda büyük düşüş! Bir günde yüzde 3 değer kaybetti

Son dakika haberi... Berat Albayrak'ın görevden istifasının ardından düşmeye başlayan dolar kuru, saat 17.00 itibariyle 7.84'a düştü. Euro ise 9,22 seviyelerinde seyrediyor.

Berat Albayrak'ın istifasının ardından düşmeye başlayan dolar 8 liranın altına gerileyerek 17.00 itibariyle 7,84'e düştü.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

ELVAN'IN MESAJLARI KARŞILIK BULDU

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen piyasa dostu mesajların etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8.18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi. 

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8.10 seviyelerine kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında piyasalara yönelik verdiği mesajların ardından kur 7.94 seviyesine kadar çekildi. Euro/TL ise 9.22 seviyelerinde.

CARİ AÇIK BEKLENENDEN İYİ GELDİ

Yurt içinde haftanın en önemli verisi olan ödemeler dengesi rakamları açıklandı. Buna göre, eylül ayında cari açık 2,4 milyar dolarak olarak gerçekleşti. Piyasalarda beklenti 2,5-2,7 milyar dolar bandında cari açık gerçekleşeceği yönündeydi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN