Beyindeki tümörleri yağ büyütüyormuş

Beyindeki tümörleri  yağ büyütüyormuş

Yıllardır inanılan “Şeker kanser hücrelerini büyütür” düşüncesi, İngiltere’de yapılan bir bilimsel araştırmayla yerle bir oldu. Bilim insanları öldürücü beyin tümörlerinin yağla geliştiğini tespit etti.

Öldüren beyin tömürlerinin gelişmek için yağa ihtiyaç duyduğu belirlendi. Yıllardır yapılan araştırmalarda bilim insanları beyin tümörlerinin şeker yüzünden büyüdüğünü düşünüyordu. Ancak İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi’nde yapılan ve sonuçları Nöro-Onkoloji dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, beyin tömürlerinin yağla büyüdüğü tespit edildi. Bu buluş, hastalığın tedavisi için umut doğurdu, bu bilgiyle üretilecek yeni ilaçlar sayesinde hastanın ömrü uzatılabilecek.

Araştırma ekibinin başında olan Dr. Elizabeth Stoll, beyindeki pek çok hücrenin enerji için şekere ihtiyaç duyduğunu belirterek “Beyin kanser hücrelerinin farklı olup olmadığını tespit edebilmek için laboratuvarda inceleme yaptık” dedi. Stoll araştırmada elde ettikleri bulguların hücre düzeyinde olduğunu belirterek yağa tepki verdiğini kaydetti.

TEDAVİYE KATKISI OLUR

Yapılan deneyde farelerin beynindeki tümör hücrelerinde tümör oluşumun önleyen yağdan yapılan ilaç kullanıldı ve hücrelerin büyüdüğü tespit edildi. Bu, hastalığın gelecekte tedavisinde büyük adımlar atılmasına katkı sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN