Biden: Trump seçimin sonucunu kabul etmek istemiyor

Biden: Trump seçimin sonucunu kabul etmek istemiyor

ABD’de sayımlar devam ederken Biden, memleketi Delaware'de halka seslendi. Toplam 264 delegeye sahip olan Biden, “Donald Trump bu seçimin sonucunu kabul etmek istemiyor ama halk istiyor” dedi.

ABD'de halen kesin olarak sonuçlanmayan başkanlık seçimlerinde çekişmeli geçen eyaletlerde oy sayım işlemleri devam ederken, Demokratların başkan adayı Joe Biden memleketi Delaware'de halka seslendi. Son olarak seçimlerde kritik bir yere sahip eyaletlerden olan Michigan'ı da alan ve toplam 264 delegeye sahip olan Biden, “Donald Trump bu seçimin sonucunu kabul etmek istemiyor ama halk istiyor” dedi.   

Amerikan başkanının kim olacağını halkın belirleyeceğini söyleyen Biden, “Seçim gecesinden sonra artık şimdi, delege oylarının 270'ine ihtiyacımız olduğu net. Sayım bittikten sonra kazanan olacağımıza eminim” dedi.  

Wisconsin ve Michigan'ı da kazandıklarını dile getiren Biden, “Biz Amerikan halkının çoğunun oyunu alıyoruz. Oylar giderek artacak. Yaklaşık 3 milyon oy fark var. Bu tarihte görülmemiş bir fark olacak” ifadelerini kullandı.  

Biden, zorlu zamanlarla karşı karşıya olduklarını belirterek, şunları söyledi:  

“Bu seçim bittikten sonra hepimizin yaptığı işlerin Amerika için olması gerekiyor. Gerginliği azaltmamız gerekiyor. Birbirimizi dinleyeceğiz, birbimize saygı göstereceğiz. Bir ulus olarak birlik olmak zorundayız. Bunun zor olacağını biliyorum. Birbirine karşı birçok görüş olduğunun farkındayım. Biz artık rakiplerimize düşman olarak bakmamalıyız. Biz düşman değiliz. 

Kampanyayı bir Demokrat olarak yaptım ama Amerika'nın başkanı olacağım. Bütün Amerikalılar için çalışacağız. Bana oy vermeyenler ve verenler, hiçbir şey fark etmeyecek. 

Her bir oy sayılmalıdır. Hiç kimse demokrasimizi bizden alamaz. Amerika birçok şey gördü. Bizler halk olarak susturulamayız, susturulmayacağız. Biz kabadayılığa prim vermeyeceğiz. Bu tek başıma benim zaferim olmayacak. Amerika'nın zaferi olacak.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN