Biden'dan seçim vaadi: Korona aşısı ücretsiz olacak

Biden'dan seçim vaadi: Korona aşısı ücretsiz olacak

ABD başkanlığı için yarışan Demokrat aday Biden, seçilmesi durumunda koronavirüs (corona virüs) aşısın ücretsiz yapılacağı vaat etti: Güvenli ve etkili bir aşı bulunduğunda sağlık sigortanız olsun ya da olmasın aşı herkese ücretsiz olmalı.

ABD başkanlık seçimlerine kısa süre kala Wilmington'da salgınla mücadele planını açıklayan  Demokrat aday Joe Biden ''Güvenli ve etkili bir aşı bulunduğunda sağlık sigortanız olsun ya da olmasın aşı herkese ücretsiz olmalı'' dedi. 

"MASKELERİN ZORUNLU OLMASINI İSTEYECEĞİM"

Bütün eyaletlerdeki valilere tek tek ulaşarak salgınla mücadelede ne tür desteğe ihtiyaç duyduklarını soracağını belirten Biden, ABD Kongresi'nden de kamu sağlığı ve ekonomik sorunlara çözüm için ocak ayının sonuna kadar bir tasarı getirilmesini isteyeceğini ifade etti. 

Valilerden ayrıca maske zorunluluğu getirmelerini isteyeceğini kaydeden Biden, günde 7 milyon test yapılmasını sağlayacak ulusal bir test planı da oluşturacağını söyledi. 

TRUMP MI YOKSA BİDEN MI ÖNDE?

 

Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden arasında 7 puanlık bir fark var. 

 

Ülkede ulusal bazda yapılan tüm önemli anketleri derleyen analiz sitesi Real Clear Politics'e göre, ulusal çaptaki anketlerde Biden, Trump'ın yaklaşık 7,5 puan önünde görünüyor.

 

Seçimin kaderini belirleyecek kritik eyaletlerin tamamında da Biden'ın yarışı önde götürdüğü ancak Trump'ın arayı yavaş yavaş kapadığı gözlemleniyor.

 

Biden ile Trump arasında kritik eyaletlerin başında gelen Florida'da 2,1, Pennsylvania'da 4,9, Michigan'da 7,8, Wisconsin'de 7,6, Kuzey Carolina'da 1,8, Arizona'da ise 3,2 puan fark bulunuyor.

 

01-001.jpg

VİRÜS KIRICI İLACA ONAY

Bu arada ABD Gıda ve İlaç Dairesi, koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ilk defa bir virüs kırıcı ilacı onayladığını açıkladı.

Yapılan açıklamada ''Veklury, koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan en az 12 yaşında ve 40 kilonun üzerindeki kişilerin tedavisi için onaylanmıştır.'' ifadesi kullanıldı.

Şimdiye kadar yaklaşık 50 ülkede onaylandığı ve geçici izne sahip olduğu belirtilen ilaç, ABD Başkanı Donald Trump tarafından da kullanılmıştı.

ABD'DE SON DURUM NE?

 

ABD'de koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 228 bin 423'e çıktı.

 

'Worldometer' internet sitesine göre, ABD'de Kovid-19 bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 82 bin 9 artışla 8 milyon 667 bin 757'ye yükseldi.

 

Yaşamını yitirenlerin sayısı 1004 artarak 228 bin 423'e ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN