Bilim ve Sanat Vakfı'na atanan kayyım heyetinin görevi sona erdi

Bilim ve Sanat Vakfı'na atanan kayyım heyetinin görevi sona erdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında bulunduğu İstanbul'daki Bilim ve Sanat Vakfı'na atanan kayyım heyetinin görevi sona erdi. Açıklamada, '18. sulh Hukuk Mahkemesi 12 Ağustos 2020 tarihli kararıyla Kayyım Heyeti'nin görevinin 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla sona erdiğini teyit etmiştir' denildi.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Bilim ve Sanat Vakfı'na 3 kişilik kayyım heyeti görevlendirilmişti.

Vakıf, atanan kayyım heyetinin görevinin sona erdiğini sosyal medyadan duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

19 Aralık 2019'da YÖK, kurucusu olduğumuz İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet iznini geçici olarak durdurmuş, ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YÖK'ün başvurusu üzerine İstanbul 18. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 6 Şubat 2020 tarihli kararıyla Vakfımıza Kayyım Heyeti atanmıştır.

30.06.2020 tarihli, 2708 numaralı Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırılmıştır. Akabinde Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddesi gereği kayyım heyeti, yönetimi yeni seçilen vakıf yönetim kuruluna devretmiştir.

18. sulh Hukuk Mahkemesi 12 Ağustos 2020 tarihli kararıyla Kayyım Heyeti'nin görevinin 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla sona erdiğini teyit etmiştir.

Bu zorlu süreçte faaliyetlerini aksatmadan sürdüren çalışanlarımıza, desteklerini esirgemeyen dostlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

NE YAŞANMIŞTI?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilgili yasa hükümleri gereğince, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucusu olan Bilim ve Sanat Vakfı'nın teslim alınarak, mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar, 3 kişilik komisyon tarafından yönetileceğini açıklamıştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin, Yükseköğretim Genel Kurulu kararı ile 1 yıl geçici süre ile faaliyetinin durdurulduğu ve üniversitenin idaresinin hami üniversite olarak Marmara Üniversitesi'ne bırakıldığı hatırlatılmıştı.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN