Şehir Üniversitesi öğrencilerinden 'zorbalık' isyanı

Şehir Üniversitesi öğrencilerinden 'zorbalık' isyanı

Kapatılan Şehir Üniversitesi'nin öğrencileri, bu kez de yeni okullarında ayrımcılığa uğruyor. Twitter hesabından açıklama yapan öğrenciler, "Girdiğimiz her derste hem arkadaşlarımız hem de akademik kadro tarafından ayrımcılık ve zorbalığa uğruyoruz" dedi.

Halk Bankası'nın borçları bahane ederek gelirlerine el koyduğu, kurucusu Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanan son olarak da YÖK kararıyla kapatılıp Marmara Üniversitesi'ne devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi'nin öğrencileri, yeni okullarında baskıyla karşı karşıya kaldı. 

Üniversitenin öğrencilerinin kurduğu 'Şehir Hepimizin' platformunun Twitter hesabından yapılan açıklamada hem hem öğrencilerin hem de akademik kadronun kendilerine ayrımcılık yaptığı belirtildi. 

Öğretim görevlilerinin dahi ayrıştırıcı söylemlerde bulunduğu belirtilen açıklamada yaşanan sıkıntılar şöyle anlatıldı: 

"AYRIMCILIK VE ZORBALIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bizler irademiz dışında üniversitesine kayyum atanan, üniversitesi kapatılan ve değiştirilen öğrenciler olarak şimdi de girdiğimiz her derste hem öğrenci arkadaşlarımız hem de akademik kadro tarafından ayrımcılık ve zorbalıkla karşı karşıya bırakılıyoruz.

Girdiğimiz her derste ayrıştırıcı söylemlere maruz kalmaktan bıktık! Böyle söylemlerde bulunan öğrenci arkadaşlarımıza sürecin ne karar ne de uygulama mekanizmasında bulunmadığımızı hatırlatıyor, mağdurun suçlu görülmesinin adaletsizliğini anlamalarını bekliyoruz.

"ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ BİLE AYRIŞTIRICI SÖYLEMDE BULUNUYOR"

Öğretim görevlilerinin bile ayrıştırıcı söylemlerde bulunduğu bir ortamda öğrencilerin farklı bir tavır takınmalarını beklemeyi mantıksız buluyor, önce öğretim görevlilerinin akademik ahlakı uygulamalarını talep ediyor ve YÖK disiplin yönetmeliğinin hatırlatıyoruz.

Üniversitenize kayyum atanınca düzelecek denildi, düzelmedi. Üniversiteniz kapatılacak, Marmara’da ‘huzurlu’ bir eğitim alacaksınız denildi, olmadı. Rektörlük gereken tedbirleri almadığı ve öğretim görevlileri öğrencileri doğru yönlendirmediği sürece mağduriyet devam edecektir...

Tüm olumsuzluklara rağmen bizlere anlayışlı davranan, yardımcı olmaya çalışan tüm öğrenci dostlarımıza, öğretim üyelerimize ve idari çalışanlarımıza da teşekkür ederiz. Bu davranışların ayrımcılığı körükleyenlere de sirayet etmesini dileriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN