Biraz heyecan biraz kahkaha

Biraz heyecan biraz kahkaha

Beyazperdeye bu hafta 3’ü yerli 7 film yansıyacak. Will Smith ile Martin Lawrence’ın başrollerini paylaştığı ‘Bad Boys: Her Zaman Çılgın’ düşmeyen temposuyla öne çıkıyor. Aksiyon ve komedi karışımı yapımı Adil El Arbi ile Bilall Fallah birlikte yönetiyor. Filmde, artık sadece müfettişlik yaparak daha sakin bir hayat geçiren Marcus Burnett ile kendini orta yaş krizinde bulan Mike Lowery’nin son bir görev için yeniden bir araya gelmesi konu ediliyor.

SALİHA SULTAN 

Sinema salonlarında bu hafta 3’ü yerli 7 film gösterime giriyor. Haftanın öne çıkan filmi, Türkiye’de ‘Çılgın İkili’ olarak bilinen aksiyon komedi türündeki “Bad Boys: Her Zaman Çılgın’ filminde yine ünlü Hollywood starları  Will Smith ve Martin Lawrence başrolleri paylaşıyor.

20-01/23/1-1579810125.jpg
Çılgın İkili

Bad Boys serisinin yıllar sonra gelen yeni halkası film ABD’de vizyondaki ilk haftasında 80 milyon dolar hasılatla Sony filmleri arasında en iyi açılışa imza atan R-derecelendirmesine sahip olan yapım oldu. Bu unvanın önceki sahibi 2014 yapımı ‘22 Jump Street-Liseli Polisler’ filmiydi Serinin yeni filminde artık sadece müfettişlik yaparak daha sakin bir hayat geçiren polis Marcus Burnett (Martin Lawrence) ile kendini orta yaş krizinde bulan Mike Lowery’nin (Will Smith) son bir görev için yeniden bir araya gelmesini ve uyuşturu karteliyle aksiyon dolu bir maceraya girmesini konu ediniyor.

20-01/23/2-1579810139.jpg
Elveda

Filmin yönetmenliğini ise Belçikalı yönetmenler Adil El Arbi ve Bilall Fallah paylaşıyor. Yönetmenliğini ve senaryosunu Çin asıllı Amerikalı kadın yönetmen Lulu Wang’in üstlendiği ‘Elveda’ filminin konusu ise, yönetmenin kendi ailesinin başından geçen bir hikayeden esinleniyor.

20-01/23/3-1579810154.jpg
Feride

‘Crazy Rich Asians’ ve ‘Ocean’s 8’ gibi filmlerle oyunculuk kariyerinde önemli bir çıkış yakalayan rapçi Awkwafina’nın başrolünde yer aldığı The Farewell; Çinli geniş bir ailenin, fazla bir ömrü kalmayan fakat ev ahalisi tarafından bu durumdan bihaber olması sağlanan ailenin büyükannesine ‘gizli’ bir veda etmek için yeniden bir araya gelmesini konu ediniyor. Filmde Billi (Awkwafina) karakteri Asya ve Amerikan kültürü arasında kalmış bir genç kızın bir kimlik çatışması beyazperdeye yansıyor.

20-01/23/4.jpg
Mühr-ü Cin

Dram türündeki filmde babaanne rolünü ise Shuzhen Zhao canlandırıyor. ‘İnsan Yiyenler’ filminde ise izleyiciyi gerilim dolu dakikalar bekliyor. Göl kıyısında eğlenceli bir hafta sonu planlayan bir grup arkadaşın, kendilerine musallat olan acımasız bir yaratıkla mücadelesini anlatan film sinemada klasik korku türünü sevenler için perdede.

20-01/23/5-1579810182.jpg
İnsan Yiyenler

Yönetmenliğini Sam Fowler ve Kris Carr’ın yaptığı İngiliz yapımı filmde Iacopo Paradisi, David Patrick Stucky ve James Knapp gibi oyuncular rol alıyor.  

Bugün vizyona giren yerli yapımlardan ‘Feride’ filminin yönetmenliğini ‘Deliha’ ve ‘Recep İvedik’ filmlerinde oyuncu olarak tanıdığımız Zeynep Çamcı ve ‘Hareket Sekiz’ gibi komedi filmlerinin yönetmeni Ali Yorgancıoğlu üstleniyor. Çamcı’nın aynı zamanda başrolünde olduğu filmde, çalıştığı tekstil atölyesinden çıkarak hayalini kurduğu tasarımların peşine düşen Feride’nin hikâyesi anlatılıyor. Filmde oyuncuya Ersin Korkut, Barış Yıldız ve Anıl Tetik gibi oyuncular eşlik ediyor. Yerli korku türündeki ‘Mühr-ü Cin’ filmi ise Türk sinemasında son dönem yükseliş gösteren yerli korku unsurlarının kullanıldığı bir yapım olarak izleyici karşısında. Bir tiyatro oyuncusu olan Rana’nın, kendisi ve arkadaşlarına musallat olan doğaüstü varlığa karşı mücadelesini izleyiciye aktaran filmin yönetmeni ve senaristi Buğra Kekik. Filmde Ecem Yorulmaz, Cansu Kahvecioğlu ve Burçak Kabadayı rol alıyor.  

20-01/23/6-1579810196.jpg
Maceracı Yüzgeçler

KUTUP KÖPEKLERİ’NİN TÜRKÇE DUBLAJI ÜNLÜLERDEN

Sinema salonlarında bu hafta da yarıyıl tatilinde olan çocuk izleyiciler için biri yerli iki animasyon film vizyona giriyor. Aaron Woodley’nin yönettiği ‘Kutup Köpekleri’, Kuzey Kutbu’nun en hızlı köpek kuryesi olmayı arzulayan Swifty ile arkadaşlarının macerasını ele alıyor. Kutup posta şirketinde çalışan Buzul Tilkisi Swifty’nin en büyük hayali kutupların yıldızı en hızlı köpek (Husky) kuryesi olmaktır. Swifty bu role layık olduğunu kanıtlayabilmek için kızaklardan birini gizlice yürütür ve gizemli bir paketi gizemli bir yere götürmek için yola çıkar.

20-01/23/7-1579810204.jpg
Kutup Köpekleri

Filmdeki animasyon karakterleri ise dublaj dünyasının profesyonel isimleri Yekta Kopan, Oya Prosçiler, Sinan Divrik, Erkan Taşdöğen, Bedia Ener, Aydoğan Temel ve Ümit Belen seslendirdi. Yerli animasyon ‘Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri’ filminde ise çocuklar Biba ile arkadaşları Çupa, Tuti, Babu, Taka Hamsi ve Alesta’nın İstanbul Boğazı’nın derinliklerinde hazırlamaya çalıştıkları büyük gösterinin heyecan, eğlence ve macera dolu hikayesini izleyecek. Mithat Gökçe’nin yönettiği filmin senaryosunu ise Arzu Demirel Birinci kaleme aldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN