Bitcoin fiyatları, 20 bin doların üstüne çıktı

Bitcoin fiyatları, 20 bin doların üstüne çıktı

Kripto para birimi Bitcoin fiyatları, 20 bin doların üzerini görerek tarihi rekor kırdı.

Kripto para birimi Bitcoin tarihi bir rekor kırarak 20 bin doların üstüne çıktı. Yani bir Bitcoin şuanda 160 bin lira değerinde. Bitcoin, Türkiye saati ile 17.06 itibarıyla yüzde 4.38 oranında yükselişle 20 bin 333 dolardan işlem gördü.

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan’ın stratejistleri ABD, Euro bölgesi, Birleşik Krallık ve Japonya’daki emeklilik fonları ve sigorta şirketlerinin varlıklarının yüzde 1.0’ini Bitcoin’e yatırmaları durumunda, Bitcoin’e olan talebin 600 milyar dolar artacağını tahmin ediyor. Bu miktar da mevcut durumda 360 milyar dolar dolayında olan Bitcoin piyasa değerinin neredeyse iki katı yapıyor.

BICOIN NEDİR?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.

bitcoin.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN