Son dakika! Fed politika faizini sabit bıraktı

Son dakika! Fed politika faizini sabit bıraktı

Son dakika haberi... ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed, 15-16 Eylül tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ABD ekonomisinin pandemiden kaynaklı sorunlara karşı mücadele edebilmesi amacıyla faizleri en azından 2023 yılına kadar sabit tutacağının sinyalini vermişti. 4-5 Kasım tarihli toplantıda da aynı politikayı sürdürmüş ve faizde değişikliğe gitmemişti.  

Bankadan yapılan açıklamada, hedeflerde önemli ilerleme kaydedilene kadar tahvil alımlarına devam edileceği belirtilerek genel finansal şartların ekonomi için destekleyici olmaya devam ettiği vurgulandı.  

Dolar swap hattı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. Hedeflere ulaşılana kadar para politikası uygulanmaya devam edilecek. Fed, aylık olarak 120 milyar dolarlık varlık alımını sürdürecek.  

Fed, hedeflerine ulaşmasını engelleyecek riskler söz konusu olduğunda politikasını ayarlamaya yakın duruyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN