Ağbal konuştu, dolar ve euro düşüşe geçti

Ağbal konuştu, dolar ve euro düşüşe geçti

Hafta başından bu yana yatay seyreden döviz kurları, Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın bugünkü 2021 Para Politikası sunumundaki mesajlarıyla birlikte düşüşe geçti. Dünkü kapanış seviyeleri 7,84'lerde olan dolar 7,76'ya kadar geriledi.

Yurt içi piyasalarda bugün Fed'in faiz kararıyla birlikte iki önemli gündem maddesinden biri olan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın gelecek yılın para ve kur politikasına ilişkin sunumu gerçekleştirildi.

Toplantıda, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı, piyasalarla iletişim ve şeffaflık konusunda gerekli adımların atılacağına yönelik mesajlar Türk Lirası'nı dolar ve euro karşısında güçlendirdi. Ağbal'ın uygulanan dalgalı kur politikasına ilişkin TCMB'nin hamlelerinin kurların yönünü etkileyici nitelikte olmayacağını açıkça ifade etmesi etkili oldu. 

DOLAR 7,76'YA KADAR ÇEKİLDİ

Toplantı öncesinde hafta boyu devam eden 7,83-7,84 seviyelerindeki hareketlerini koruyan dolar/TL, Ağbal'ın söylemleriyle birlikte 7,76'ya kadar çekildi. Euro/TL'de de benzer hareketler gözlemlenirken 9,44 seviyesi görüldü. Euro/TL güne 9,54 seviyesinden başlamıştı. 

AĞBAL'IN AÇIKLAMALARI

Toplantı boyunca iletişim ve şeffaflık konularına sık sık değinen Ağbal, fiyat istikrarının  Merkez Bankası'nın öncelikli hedefi olduğunun hatırlattı. Enflasyonla mücadele için TCMB'nin elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacağı mesajlını yineledi. Gerekli olduğu durumlarda para politikasını daha da sıkılaştırabileceklerinin altını çizen Ağbal, 2021'de temel politika aracının repo faizi olacağını vurguladı. Ağbal, faiz koridoru ve 2020'de sıkça kullanılan geç likidite penceresinin gelecek yıl politika aracı olarak kullanılmayacağını dile getirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN