Erhan Usta'dan Ağbal'a cevap: Şimdi mi aklınız başınıza geldi

Erhan Usta'dan Ağbal'a cevap: Şimdi mi aklınız başınıza geldi

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın "Piyasaya döviz alım satımı yoluyla müdahale etmeyeceğiz" açıklamasını değerlendirdi: Kardeşim 125 milyar dolar harcadıktan sonra mı aklınız başınıza geldi?

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Ağbal'ın "Kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amaçlı alım ya da satım yapılmayacaktır" açıklamasını okuyan Usta, "125 milyar dolar harcandıktan sonra mı aklınız başınıza geldi?" dedi.

Usta'nın açıklamaları şöyle:

"Kamu bankalarının 17,7 milyar dolar açık pozisyonu var. Bu 18 milyar dolarlık hazine tahvili verilmiş olmasına rağmen var. Son iki yılda kamu bankalarının 30 milyar doları bir macera uğruna harcanmıştır. 

Merkez Bankası'nın son 1,5-2 yılda 77 milyar doları, 35,7 milyar dolar da kamu bankalarından, toplam 113 milyar dolar. 12 milyar dolar da BOTAŞ'ın parası harcanmıştır. Toplam 125 milyar dolar. Bu paralar bir hiç uğruna gitmiştir. Bu paranın kime gittiğini soruyoruz söyleyen yok. Kaça gitmiştir soruyoruz söyleyen yok. Bir de nasıl gitmiştir sorusunu buna eklemek gerekiyor. 

"BUNUN HESABINI BİRİLERİ VERMEK DURUMUNDADIR"

Bugün Naci Ağbal bizi haklı çıkartacak bir açıklama yapıyor. Diyor ki "Kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amaçlı alım ya da satım yapılmayacaktır." Kardeşim 125 milyar dolar harcadıktan sonra mı aklınız başınıza geldi? Hiç bir kalıcı tedbir almayacaksın, nasıl olduğu belli olmayan işlemlerle bir kısım manipülasyonlar yapacaksın, piyasaya müdahale etmeyeceksin, en sonunda doları da tutamayacaksın, ama olan bu milletin 125 milyar dolarına olmuştur. Bunun hesabını birileri vermek durumundadır."

AĞBAL'IN AÇIKLAMALARI

Toplantı boyunca iletişim ve şeffaflık konularına sık sık değinen Ağbal, fiyat istikrarının  Merkez Bankası'nın öncelikli hedefi olduğunun hatırlattı. Enflasyonla mücadele için TCMB'nin elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacağı mesajlını yineledi. Gerekli olduğu durumlarda para politikasını daha da sıkılaştırabileceklerinin altını çizen Ağbal, 2021'de temel politika aracının repo faizi olacağını vurguladı. Ağbal, faiz koridoru ve 2020'de sıkça kullanılan geç likidite penceresinin gelecek yıl politika aracı olarak kullanılmayacağını dile getirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN